Will Smith OTKRIO KAKO JE POBJEDIO RAK: Uradio je samo jednu stvar i to savjetuje svima

Aktuelno
Will Smith OTKRIO KAKO JE POBJEDIO RAK: Uradio je samo jednu stvar i to savjetuje svima
.

Doktorica Will Smitha natjerala je slavnog glumca da se podvrgne kolonoskopiji, što je on i učinio, ali kako je sam rekao – iz zezanja!

Koliko je smatrao da je sve bezazleno dokazuje i to što je odlučio da vloguje svoj pregled, pa je poručio da smatra da će svojom pozadinom  bez donjeg veša dostići brojku od 50 miliona pratilaca na Instagramu.


Međutim, ništa se nije završilo onako kako je mislio da hoće, pošto je Willu je tokom pregleda pronađen polip na debelom crijevu.

crijeva
 
– Doktor je pronašao polip, otklonio ga je i poslao na analizu. Ispostavilo se da je u pitanju prekancerozni polip, a od tog tipa u 95% slučajeva nastane rak – saopćila mu je doktorica putem video poziva.

– Šta to sad znači kada je moj život u pitanju? – upitao je glumac.

crijeva

– To znači – hvala ti što si bio savjestan pacijent i što si me poslušao kad sam ti rekla: ‘Will, moraš da uradiš kolonoskopiju!’. Znamo da ovakvi pregledi spasavju živote, a rano otkrivanje kancera može takođe da ti spase život, ali ljudi su u fazonu ‘Ne, neću ništa da radim, osjećam se sjajno, sve je u redu sa mnom!’ – objasnila je doktora.

doktor-ilustracija-ls

– Da nisi uradio kolonoskopiju, ovo bi nastavilo da raste i raste – dodala je.
Izvor: hayat.ba

Ne propustite