Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

Bosna i Hercegovina
Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje
.

Danas prije podne kiša je padala u Hercegovini, dijelu centralne Bosne, istoku i sjeveroistoku Bosne i u ovim područjima oblačnost se postepeno smanjivala u drugoj polovini dana. U ostalim područjima već prije podne oblačnost se smanjila.

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica 2; Ivan Sedlo 12; Jajce, Livno i Sarajevo 14; Bugojno i Trebinje 15; Drvar i Zvornik 16; Gradačac, Prijedor i Široki Brijeg 17; Grude, Mostar, Sanski Most i Tuzla 18; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Stolac i Zenica 19; Neum 20°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u Bosni se očekuje dosta magle i niske naoblake. Slaba kiša je moguća u večernjim satima na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Tokom noći na subotu će biti i jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C.

U Sarajevu dio prijepodneva je moguća magla ili niska naoblaka, zatim djelomično vedro. Jutarnja temperatura zraka oko 5°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 14°C.

Ne propustite