MARIJA ŠERIFOVIĆ RASPLAKALA CIJELU BIH, zbog nje je odmah došla u Sarajevo: "Čula sam da postoji djevojka koja se zove Azra i kojoj..."

Bosna i Hercegovina
MARIJA ŠERIFOVIĆ RASPLAKALA CIJELU BIH, zbog nje je odmah došla u Sarajevo: "Čula sam da postoji djevojka koja se zove Azra i kojoj..."
.

Bišćanka Azra Dedić, prvakinja Evrope u ID judou i članica Judo kluba "Una“, danas je ispunila svoju životnu želju i upoznala pjevačicu Mariju Šerifović.

Predsjednik Džudo saveza BiH Branislav Crnogorac kazao je na pres-konferenciji kako danas slavimo veliki rezultat koji je postigla ova djevojka s Downovim sindromom.

Nakon što je čula za Azrinu želju za upoznavanjem, Šerifović je doputovala u Sarajevo i iznenadila mladu Bišćanku na pres-konferenciji. 

- Čula sam da postoji devojka koja se zove Azra i kojoj je životna želja da mene upozna. Pogledala sam par njenih intervjua i samo je jedan mali detalj presudio da bez ikakve sumnje odložim sve svoje obaveze i da dođem u Sarajevo da je vidim. U jednom od intervjua je rekla da sebe vidi i doživljava kao super heroja. Svi znamo da sam ja dete u duši pa sam odmah i znala da to mora biti neko poseban. I bila sam u pravu - radi se o devojci koja ima Daunov sindrom ali to je u ovoj priči manje važno. Ono što je važno je činjenjica da mene želi da vidi Evropska prvakinja u džudou i da je to jedina stvar koju u životu želi. Šta drugo da kažem osim da je to za mene ogromna čast. Azra je od svih nas duplo bolja, dublo hrabrija, duplo uspešnija, duplo pametnija, duplo emotivnija. I najvažnije od svega - ljudi nemojte zaboravljati na ovakve osobe, na ovakve super heroje koje imamo i u Bosni i Hercegovini i u Srbiji i u Hrvatskoj i na čitavom Balkanu. Nemojte zaboraviti da se ipak tamo negde zahvaljujući njima intonirala himna vaše - naše države. Što se mene lično tiče od danas pa na dalje Azra imaš prijatelja do kraja života, džudo savez takođe i uvek mozžete da računate na moju pomoć. - napisala je Marija u opisu ove slike na Facebooku.

Ne propustite