TAMARI SU ZA MJESEC DANA TREPAVICE TOLIKO NARASLE DA SU SVI MISLILI DA SU VJEŠTAČKE: Tajna je u proizvodu koji se može kupiti za 4 KM

Praktična žena
TAMARI SU ZA MJESEC DANA TREPAVICE TOLIKO NARASLE DA SU SVI MISLILI DA SU VJEŠTAČKE: Tajna je u proizvodu koji se može kupiti za 4 KM
.

Blogerka Tamara Kalinić sa svojim pratiocima otkrila je genijalan trik kako su joj trepavice za kratko vrijeme postale duže i gušće.

Kako je i sama rekla, tajna je u jednom sastojku koji košta samo 200 dinara (oko 4 KM)

U videu koji je dosad pregledalo skoro 50.000 ljudi, Tamara je detaljno objasnila svoju rutinu njege trepavica i obrva, a bazira se na hladno cijeđenom ricinusovom ulju.

tamara2

Foto: Printscreen/Youtube

Više puta tokom videa je istakla da ulje mora biti hladno cijeđeno, ili u suprotnom neće tako dobro podstaći rast i regeneraciju dlačica. Iako brend koji Tamara koristi nema da se kupi u Srbiji, u svakoj apoteci ili prodavnici zdrave hrane možete pronaći hladno cijeđeno ricinusovo ulje po cijeni od oko 200 dinara pa naviše.

youtube

Foto: Printscreen/Youtube

Ricinusovo ulje bogato je vitaminom E i ricinoleinskom kiselinom koja utiče na hidrataciju korjena trepavica. Ono čisti okruženje u kome trepavice rastu i stvara kvalitetne uslove da one budu bujnije, duže, pravilno raspoređene. Ukoliko želite da isprobate ricinusovo ulje za trepavice, evo Tamarinog recepta, piše "Zena.blic.rs".

Ako imate staru maskaru koju više ne koristite i planirate da je bacite, baš nju možete iskoristiti za nanošenje ricinusovog ulja, a možete kao Tamara to uraditi i prstima.

tamara1

Foto: Printscreen/Youtube

Jednostavno svake večeri prije spavanja sipajte kap ulja na kažiprst, razmažite između dva prsta i pređite prvo preko obrva, a onda namažite trepavice od korjena u pravcu rasta dlačica.

Na isti način možete koristiti ovo ulje i na zaliscima na kosi.

Ono što je Tamara takođe naglasila kao moguće neželjeno dejstvo jeste pojačan rast dlačica ispod očiju jer ulje dospjeva i na taj dio i može da pospeši njihov rast i gustinu.

Ne propustite