LUKA, ŠTA TI JE TO? Modrić potrošio bogatstvo na ovu STVAR, fanovi u nevjerici šta su vidjeli

Druga strana sporta
LUKA, ŠTA TI JE TO? Modrić potrošio bogatstvo na ovu STVAR, fanovi u nevjerici šta su vidjeli
.

Luka Modrić kupio je statuu mrava za 5000 eura, koja se vezuje za radove londonskog umjetnika ili kompanije pod nazivom Ishiwüt.

Ishiwüt je na Instagramu objavio fotografiju na kojoj 34-godišnji Modrić pozira u svojoj kući uz veliku bronzanu statuu mrava.

Prije njega takvu je statuu kupio Sergio Ramos, njegov saigrač i kapiten Real Madrida. Ramos i Modrić su komšije u naselju za bogataše u Alcobendasu, predgrađu udaljenom 15 kilometara sjeverno od Madrida.

Ishiwüt svaka dva mjeseca proizvede jednu statuu, a dosad ih je izradio oko 1.000. Statue su dugačke 60 centimetara, a jednog dana namjerava okupiti sve vlasnike "mrava“ na jednom događaju na koji bi došli sa svojim primjerkom. Mjesto i datum bit će naknadno objavljeni, navedeno je na njegovoj internetskoj stranici.

Rad je temeljen na participativnoj umjetnosti, gdje svaki rad razvija emocije i doživljaje kod vlasnika, pretvarajući ga u direktnog sudionika.

Svaki rad košta 5.000 eura plus porez te dostava, ovisno o mjestu i načinu prijevoza, naveo je Ishiwüt u odgovoru kojeg su objavile internetske novine El Español. 
 

Ne propustite