NAVIJAČI SU OVO ŽELJNO PRIŽELJKIVALI 'Imam klauzulu, mogu otići u Barcelonu bilo kada, to je jedini klub zbog kojeg bih raskinuo ugovor'

Fudbal
NAVIJAČI SU OVO ŽELJNO PRIŽELJKIVALI 'Imam klauzulu, mogu otići u Barcelonu bilo kada, to je jedini klub zbog kojeg bih raskinuo ugovor'
,

Barcelona je u subotu poklekla kod slabašnog Levantea, bilo je 3:1 za domaće iako su Katalonci vodili pogotkom Messija s bijele tačke. 

Odmah nakon novog poraza, već trećeg u Primeri, počela su nagađanja o tome da bi Ernesto Valverde uskoro i zvanično mogao postati bivši.

valverde

Navijači se pitaju samo ko bi mogao biti njegov nasljednik, a imena je dosta u opticaju. Od Allegrija do Wengera i Xavija.

Nizozemski selektor Ronald Koeman priznao je da u ugovoru ima klauzulu po kojoj ga savez mora pustiti u Barcelonu, ako ga španski velikan poželi na trenera. Ali, tek nakon Eura 2020.

Direktor Nogometnog saveza Nizozemske Nico-Jan Hoogma otkrio je prošli mjesec da su ugradili takvu klauzulu, a sad je, u intervjuu za Fox Sports, Koeman to prvi put potvrdio.

koeman1

- To je ispalo nespretno. Da se pristojno izrazim: direktor to nije trebao otkriti i razgovarali smo o tome. Napuhava se glasina, koja nije zanimljiva. Nicu je pobjeglo, možda je mislio da to već svi znaju... - rekao je Koeman, pa nastavio:

- Kad sam preuzeo nizozemsku reprezentaciju, pitali su me želim li da se taj dio objavi, ali meni ne smeta pokoja mala laž povremeno. Dakle, klauzula uključuje jedino Barcelonu, i to od trenutka kad završi Euro 2020. Sad sigurno ne odlazim.

Priča je postala aktuelna nakon Barcelonina iznenađujućeg poraza od Levantea, te sve glasnijih nagađanja da se traži Valverdeov nasljednik.

Koeman je u šest sezona odigrao 264 utakmice za Barcelonu i naglašava da je to jedini klub zbog kojeg bi napustio selektorsku funkciju.

koeman

- Normalno mi je da selektorsku funkciju preuzimate na dvije godine. Nakon Eura savez će procijeniti uspjeh, možda mi oni kažu da je bilo loše i da ne žele nastaviti saradnju. Ali ako bih dobio šansu otići zbog nekog kluba, to bi moglo biti samo zbog Barcelone. Ni zbog koga drugoga.

Inače, Koeman je ugovor sa Savezom potpisao u februaru 2018. na četiri i pol godine. A Nizozemska je propustila Euro 2016. i SP 2018.

vidal-barca

Hoće li zaista doći do smjene na klupi španskih prvaka mogli bi uskoro saznati...

(Novi.ba)

Ne propustite