DA LI STE IKADA ČULI ZA ČARAPE OD LUKA?! Kada pročitate koliko je KORISTAN, neće vam pasti na pamet da zaspete BEZ NJIH!

Praktična žena
DA LI STE IKADA ČULI ZA ČARAPE OD LUKA?! Kada pročitate koliko je KORISTAN, neće vam pasti na pamet da zaspete BEZ NJIH!
.

Jennifere Tomspon godinama je posvećena izučavanju zdravog načina života i onog u skladu sa prirodom, pa nije neobično što rado i često isprobava različite trikove sa ljekovitim biljem, voćem i povrćem, a njena caka sa lukom već veoma dugo “živi” na internetu.

Naime, ona je isprobala starinsku metodu za detoksikaciju organizma koja preporučuje da prespavate sa kolutovima crnog luka u čarapama, a nakon isprobanog eksperimenta tvrdi da nemate šta da izgubite!

luk-carapa
Jennifer je zajedno sa dečkom isprobala ovaj trik, a kaže da je imao fantastično dejstvo na njen organizam i da se praktično preko noći riješila 90 posto simptoma alergije.

– Nakon pola sata, počela sam da osjećam djelovanje – drhtavicu, gorušicu, toplotu u glavi… Oči su mi suzile kao da sam sjekla luk, imala sam ukus luka u ustima! Jasno je da se nešto dešavalo i da su se sastojci iz luka apsorbovali u organizam, a ujutru kada sam sa dečkom poredila osjećaj – ispostavilo se da je on imao strašnu noć i da je jedva spavao. I ja sam se osjećala umorno i slabo, ali na neki način bolje – započela je ona, a potom dodala zašto smatra da “čarape od luka” zapravo djeluju.

alergija5

– Pravi razlog zašto smatram da je upalilo jeste zato što je 90 posto mojih simptoma sa alergijom i kihanjem nestalo. Nos mi više nije curio, oči svrbjele i kihnula sam možda dva puta tog dana. Svako ko pati od alergije treba da proba ovo – donijeće mu olakšanje.

Ona je istakla i da je dan kasnije ponovila eksperiment, kao i za mjesec dana, i da se desilo isto – simptomi alergije su se primjetno smanjili za manje od 24 sata.

alergija

Inače, sve što vam je potrebno za “čarape od luka” jesu sokne i polovina glavice crnog luka. Kolutove luka podelite u obe čarape, obujte ih i prespavajte tako.

Tompsonova tvrdi da crni luk pomaže i pri simptomima prehlade, a pomaže i borbi protiv različitih virusa i bakterija.


Novi.ba/Aura

Ne propustite