METEOROLOZI NAJAVILI: Olujno nevrijeme se sprema, ovi gradovi u BiH prvi na udaru. A ONDA SLIJEDI NAJGORE

Bosna i Hercegovina
METEOROLOZI NAJAVILI: Olujno nevrijeme se sprema, ovi gradovi u BiH prvi na udaru.  A ONDA SLIJEDI NAJGORE
-

Danas u većem dijelu zemlje preovladavaće oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena je moguće na sjeveru zemlje. Obilnija kiša u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne gdje se prognozira između 30 i 60 litara padavina po metru kvadratnom, u Hercegovini lokalno i do 80 litara.

kisa


U ovim područjima je moguća i grmljavina. U većem dijelu Bosne slabije padavine. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, sa jakim udarima brzine 45 do 65 km/h.

Od večernjih sati i tokom noći na ponedjeljak lokalno su izgledni i olujni udari juga brzine od 70 do 85 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22°C.

kisa01-epa-larry-w-smith-1000x0
 
U Sarajevu oblačno, povremeno može padati slaba kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13°C, a najviša dnevna oko 20°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini promijenljiva naoblaka. Padavine uglavnom prije podne, stim što je glavnina padavina u jutarnjim satima. Jača kiša je u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, sa jačim udarima brzine 40 do 55 km/h. Olujni udari su izgledni u ranim jutarnjim satima brzine 70 do 85 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jače padavine u večernjim satima. Obilnija kiša se očekuje u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne gdje se većinom prognozira između 30 i 60 litara padavina po metru kvadratnom, lokalno i od 60 do 100 litara. Vjetar umjeren i jak južnog smjera, sa udarima od 45 do 65 km/h. Lokalno olujni udari vjetra mogu ići i do 75 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22°C.

pljusak

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Padavine većinom prije podne. Jača kiša u jutarnjim satima u Hercegovini. Jako jugo u jutarnjim satima i prije podne očekuje se postepeno slabljenje vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C.
 

Ne propustite