Počela sjednica glavnog odbora SDA, oglasio se Izetbegović

Crna hronika
Počela sjednica glavnog odbora SDA, oglasio se Izetbegović
.

Sjednica Glavnog odbora SDA počela je u Sarajevu, a predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović rekao je prije početka da će danas razgovarati o problemu zašto i nakon godinu dana nije formirana vlast na nivou BiH i FBiH.

Osim toga, on je kazao da će na sjednici Glavnog odbora biti riječi i o tome ima li mjesta zabrinutosti, obzirom da je na pragu receseija.

Izetbegović je rekao da SDA nije postavljala uvjete kada je u pitanju formiranje vlasti na nivou BiH, kako to drugi vole reći.

"Mi samo tražimo da se poštuju zakon i Ustav, a drugi postavljaju uvjete", rekao je Izetbegović, aludirajući na SNSD i HDZ.

Upitan da prokomentariše izjavu lidera HDZ-a Dragana Čovića da SDA stalno traži nešto a nikada ne ispuni, Izetbegović je rekao da je takva izjava kontradiktorna i da ne pomaže relaksaciji odnosa.

Najavio je sastanak sa HDZ-om naredne sedmice, kazavši kako će pokrenuti ozbiljne razgovore kada su u pitanju izbori u Mostaru.

Pozvao je parlamentarce da počnu raditi svoj posao, jer svaki dan građane koštaju 64.000 KM.

"Ne treba rad parlamenta vezati za neizbor Vijeća ministara. Parlament treba da radi svoj posao jer milijarde čekaju na realizciju", kazao je Izetbegović

Upitan da kaže ima li nade da do Nove godine bude formirano Vijeće ministara, Izebegović je odgovorio da nade ima, ali je pitanje ima li pameti.

Odgovarajući na pitanje kada će biti sastanak HDZ-a, SNSD-a i SDA povodom formiranja Vijeća ministara, Izetbegović je rekao da ti razgovori treba da se vode i već se vode u Predsjedništvu BiH, kao i da se vode zajedno sa predstavnicima međunarodne zajednice.

Izvor: Nezavisne novine

Ne propustite