KOLINDA JE OVAKO IZGLEDALA U SREDNJOJ ŠKOLI, SMEĐA KOSA I VITKA FIGURA: Imala samo jednu četvorku!

Šokantno!
KOLINDA JE OVAKO IZGLEDALA U SREDNJOJ ŠKOLI, SMEĐA KOSA I VITKA FIGURA: Imala samo jednu četvorku!
.

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović nakratko se vratila u svoje školske klupe i prisjetila svog školovanja.

Bila je to godina 1983., a predsjednica je išla u drugi razred srednje u prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji. Školski imenik iz drugog razreda gimnazije. Jedinu zaključenu četvorku imala je u trećem srednje – iz matematike, pišu vijesti. hr.

Grabar Kitarović se još prije dvije godine pojavila na obilježavanju 390. rođendana Prve riječke hrvatske gimnazije u HNK Ivan pl Zajc, koju je pohađala. Tom prilikom učestvovala je u Panel diskusiji “Obrazovanje – nekad, danas i sutra”.

kolinda-1

“Ja sam joj predavala u trećem razredu, oduvek je bila… bila je lijepa djevojčica, onako, tanašna, visoka, vitka.. Što se tiče ostalog na časovima… ona je uvijek bila, nije se nikad eksponirala, ali je uvijek sve znala ako ste je prozvali”, kaže Slavica Dundović, profesorka bibliotekarstva Kolinde Grabar Kitarović.

Predsjedničin portret visi i u školskom hodniku. Nacrtali su ga učenici. Ona je, pak bila pokrovitelj njihovoj proslavi 2017. godine.

“Bila sam dobra cura, ali bila sam malo i vražićak. Supruga Jakova tada nisam poznavala. On je bio u jednoj drugoj gimnaziji. Upoznali smo se tek na studijama u Zagrebu. Naravno da sam se zaljubljivala i tokom osnovne i srednje škole”, rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Ovako je Kolinda izgledala u srednjoškolskim danima: 

656127-kolinda-grabar-kitarovic-ff

foto: Screenshot

Ne propustite