DOKAZANO Od Miralema Pjanića bolji je samo jedan igrač ove sezone

Fudbal
DOKAZANO Od Miralema Pjanića bolji je samo jedan igrač ove sezone
.

Nevjerovatno dobar start sezone za Miralema Pjanića u dresu Juventusa svrstalo ga je u red najboljih u Evropi po igrama u domaćim šampionatima po analizi Instituta za naučna istraživanja u sportu (CIES), a sam igrač kaže da je to zbog trenera Maurizija Sarrija zbog kojeg se ''zabavljaju'' na treninzima.

CIES je osmislio jedinstven pristup za ocjenjivanje igrača iz utakmice u utakmicu, uzimajući u obzir proizvodnju i efikasnost, kako ekipnu tako i individualnu. Na njihovoj listi najboljih igrača ove sezone Pjanić zauzima drugo mjesto odmah iza Cristiana Ronalda.

Procenat dosadašnjih igra Portugalca u Seriji A je ocijenjena sa 98.3 od mogućih 100, dok reprezentativac Bosne i Hercegovine trenutno ima prosječnu ocjenu od 96.8.

Ljubitelji fudbala koji gledaju statistički kroz golove i asistencije možda ne bi rekli da je Pjanić u tako dobroj formi, jer je postigao svega tri gola i podijelio dvije asistencije, ali dublja statistika, ali i kritičari u Italiji puni su hvalospjeva na račun veziste Juventusa.

Oni ističu da je ovo najbolji fudbal koji bh reprezentativac igra u svojoj karijeri.

U razgovoru sa Sky Sports 29-godišnjak je rekao da ne zna da li je među najboljima u Evropi i svijetu, ali da mu je cilj da bude sve bolji i bolji.

"Moj cilj je da budem jedan od najboljih fudbalera svijeta, ne samo u Italiji. Početak sezone mi je nagrada za posvećenost, rad i trud koji sam uložio svakog dana", počeo je priču Pjanić za Sky.

Dok je nosio dres Rome pružao je odlične partije zbog kojeg ga je i Juventus kupio 2016. za 32 miliona eura. Digla se velika prašina oko tog transfera, najviše kod navijača Vučice. Međutim sada je nadmašio sve do sadašnje sezone.

"Ne znam da li mi je ovo najbolja faza karijere, ali se osjećam spremno i igram s mnogo samopouzdanja, potpuno zreo fudbal. Dobro se osjećam, ekipa se izražava na pravi način, uživam na terenu, a golovi mogu samo da me zadovolje. Ipak, ono što me najviše raduje jeste da smo prvi u Ligi prvaka i prvenstvu. Sada je na nama da rastemo zajedno, da napredujemo i iskoristimo ovaj zalet."

Igrao je Pjanić i do sad dobro za Bjankonere, ali od dolaska Maurisija Sarija prosto briljira. Pronađena mu je prava pozicija i rola.

"Sa Sarrijem se promijenila igra Juventusa, na terenu se zabavljamo i ubijeđen sam da možemo da budemo još bolji kako vrijeme bude prolazilo", ističe Pjanić.

Ne propustite