BEOGRAD NA NOGAMA Pocijepao srpsku zastavu 2015., a sinoć doživio ovacije u Pioniru!

Košarka
BEOGRAD NA NOGAMA Pocijepao srpsku zastavu 2015., a sinoć doživio ovacije u Pioniru!
.

Crvena zvezda sinoć je sa 73:65 poražena od Barcelone u košarkaškoj Euroligi.

U centru pažnje bio je Nikola Mirotić, rođeni Crnogorac koji igra za reprezentaciju Španije, koji je dobio ovacije u Pioniru.

Mirotić često pomaže srpskim porodicama u nevolji pa su ga zvezdaši odlučili nagraditi skandiranjem i priznanjem "Zvezdaš godine".

Nakon utakmice košarkaš Barcelone bio je na ivici suza i samo se zahvaljivao navijačima Zvezde.

"Ponosan sam! Posebne emocije... Vjerujte mi, ovo je za mene bio san. Nisam ni u najluđim snovima mislio da je ovo moguće. Ovo mi je najveći trofej u karijeri", rekao je Mirotić.

Zanimljivo, prije četiri godine Mirotić je na Evropskom prvenstvu nakon poraza od Italije rasparao srpsku zastavu. Vidno nervozan nakon utakmice prolazio je kroz tunel, a srpski navijači spustili su mu zastavu koju je rasparao. Kasnije se pravdao kako nije vidio da je riječ o zastavi.

"Duboko žalim zbog svoje reakcije nakon utakmice. Nisam bio svjestan da je to bila zastava, i to srpska. Gledao sam u pod zbog tenzija na utakmici i nešto osjetio na licu. Nikad ne bih uvrijedio nečiji simbol", rekao je tada Mirotić kojeg su ranije na istom prvenstvu srpski navijači vrijeđali i nazivali prodanom dušom.

Ovacije u Beogradu zbog toga su mu posebno drage.

"Hvala navijačima Zvezde, našim ljudima, Srbiji... Dokazali su da znamo oprostiti. Znate onu situaciju i što se sve dogodilo... Hvala im."

Ne propustite