ISKUSTVO HAFIZA AMMARA BAŠIĆA

OVO JE RASPLAKALO I NAJTVRĐA SRCA 'Majko, draga si mi ali mi je Allah draži!'

Objavljeno:23.10.2019 - 08:14
A A A Times Arial

Početkom ramazana, jedna čestita djevojka iz mog džemata, koja je tek upisala fakultet, odlučila je pokriti se hidžabom. Naišla je na iskušenje – njena majka (babo je preselio) joj je rekla: “Ili se otkrij ili nećeš moći studirati.”

Ona reče: “Mahramu ne planiram ostaviti, a studirati mogu i sa njom, bez problema.”

“Ako je tako”, reče majka hladnoga srca, “onda ili budi normalna kao prije i skini mahramu ili pakuj svoje stvari…”

Ona je izabrala Allahov hatar. Već nekoliko dana ona je kod prijateljica na konaku, ali našli smo i dugoročnije rješenje. No, ono što sam htio da vam prenesem, kao nadu da u ovom ummetu ima omladine kakva mu i priliči; danas dolazi i govori mi: “Efendija, strah me je možda da je Allah srdit na mene jer sam otišla od svoje majke!”

Allahu dragi, majka je izbaci na ulicu, fizički i verbalno je napada, a ona i dalje brine da li je Allah zadovoljan sa njom!

“Ne brini se, kćeri Ademova, nema pokornosti nikome, pa ni majci, u nepokornosti Stvoritelju, dobro si postupila! Puno uči dovu za svoju majku i dobročinstvom joj probaj smekšati srce. Ti si moj učitelj, vjeruj mi, od tebe ja učim vjeru, a ne ti od mene”, to sam joj na kraju poručio…

(hfz. Ammar Bašić)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia