VOJNICI KORISTE OVE TRIKOVE DA LAKŠE SPAVAJU! Ako vam ni oni ne pomognu, onda ste u PROBLEMU i patite od teške NESANICE!

Zdrav život
VOJNICI KORISTE OVE TRIKOVE DA LAKŠE SPAVAJU! Ako vam ni oni ne pomognu, onda ste u PROBLEMU i patite od teške NESANICE!
.

Tvorac ove metode je doktor Andrew Weill, stručnjak zaposlen na Harvardu gdje istražuje kvalitet sna, a prezentovan je i vojnicima, koji su oduševljeni i preporučuju svima da na ovaj način zauvijek riješe probleme sa snom.

On je istakao da se 4-7-8 metoda bazira na elementima meditacije i drevnoj indijskoj praksi "pranayama" što se prevodi kao regulisanje daha.

migraines-and-sleep-habits-720

Iako čitava priča djeluje vrlo obećavajuće, harvardski doktor kaže da iako ova metoda nije teška za izvođenje, ipak zahtijeva određenu vježbu. 

No, kada je jednom svaladate, moći ćete da zaspite uvijek i svuda.  Evo i detaljnog uputstva za izvođenje 4-7-8 tehnike.

tired-woman-sleeping-in-luxury-bed-residential-house-young-girl-asleep-lying-bed-hgh7t-tfg-thumbnail-full01

1. Stavite vrh jezika na gornje nepce, iza prednjih zuba, a u tom položaju treba da ostane do kraja vježbe.

2. Snažno izdahnite na usta i proizvodite zvuk šuštanja.

3. Potom zatvorite usta i udišite tiho kroz nos brojeći u glavi do 4.

sleeping-small

4. Onda zadržite dah sve dok ne izbrojite do 7.

5. Kada ste gotovi sa brojanjem, snažno izdahnite tako da stvorite zvuk šuštanja brojeći u glavi do 8.

6. Tada ste gotovi sa prvim ciklusom, a treba da ga ponovite još 3 puta, odnosno ukupno 4.

open-mouth-sleep

U videu u nastavku Weill, koji je i autor nekoliko priznatih knjiga iz oblasti medicine, je detaljno objasnio kako da izvedete ovu metodu, a glavno načelo je neophodno ispoštovati, tačnije morate brojati do 4, 7 i 8, baš kako je i navedeno.

Ne propustite