Ova slatka šestogodišnjakinja je FENOMEN, zna cijeli Kur’an napamet

Porodica i zdravlje
Ova slatka šestogodišnjakinja je FENOMEN, zna cijeli Kur’an napamet
,

Ovo je djevojčica čije je ime Maysam Yahya Mohamed, ona postaje najmlađa djevojka koja pamti Sveti Kur’an u svojoj zemlji, s potpunim tedžvidom i prekrasnim recitacijama.

Maysamina mama je rekla: "Maysam je počela pamtiti ajete Časnog Kur’ana kad je imala samo tri godine dok smo je vodili na hafizske sesije koje je organizirala fondacija Sharjah za Kur’an i sunnet u džamijama. Pored ovoga mi smo je kod kuće više uvježbavali da recitira ajete i učimo ih napamet, također sami ispravljamo pogrešno izgovorene ajete."

Njena majka je također dodala: "Gotovo je upamtila dva poglavlja Časnog Kur’ana u dobi od tri godine, a ubrzo nakon toga osvojila je sedmo mjesto na natjecanju Svetog Kur’ana Sheikh Zayed u Abu Dabiju. Bila je najmlađa učesnica natjecanja čak i nije išla u vrtić ili igraonicu."

Njena majka je otkrila i da je upoznala njezine talente kad je počela govoriti, kad je počela pričati recitirala je ajete Časnog Kur’ana, dok je te ajete uvijek slušala na radijskim kanalima i stanicama ili na televiziji.

Također ju je nagrađivao Sveti Kur’an Radio Sharjah u UAE.

Mnoga takmičenja u učenju Kur’ana organizuju Ujedinjeni Arapski Emirati, posebno Dubai i Abu Dabi, a međunarodna nagrada Svetog Kur’ana u Dubaiju dodjeljuje se i raznoj djeci dok su “cvjetali” Allahovu knjigu tako što su je lijepo recitirali.

Nagrada Dubai Int jedna je od najvećih nagrada ikada u recitaciji Kur’ana, a recitator Kur’ana uzima to kao dalek doseg na ovim područjima, tako da je to važna nagrada za ovu djecu i Maysam sada traži postizanje ove nagrade.

Priprema i obrada: Svjetlo Dunjaluka Portal

Ne propustite