SVIJET ZGROŽEN ZBOG RONALDA Pronađen njegov DNK, manekenka vikala: "Ne, prestani me dirati!"

Aktuelno
SVIJET ZGROŽEN ZBOG RONALDA Pronađen njegov DNK, manekenka vikala: "Ne, prestani me dirati!"
.

Portugalac Cristiano Ronaldo ponovo se nalazi u centru pažnje svjetske javnosti zbog optužbi za silovanje.

Amerikanka Kathryn Mayorga pokrenula je građansku tužbu, nakon što je sud u Las Vegasu u julu odbacio njezine navode protiv napadača Juventusa. 

Iz Mayorginog tima tvrde da je na njezinoj odjeći pronađen Ronaldov DNK, a istragu potpisuje detektiv Jeffrey Guyer, javlja The Sun.

Inače, američki model navodi da se silovanje dogodilo u junu 2009., ali sud u Las Vegasu sve je okarakterizirao kao prirodan odnos. Vikala je da ne želi odnos i da prestane, javlja The Sun koji je došao u posjed mailova koje su razmjenjivali Mayorgini i Ronaldovi advokatski timovi.

"Odlučno odbacujem optužbe dotične. Silovanje je odvratan zločin i ide protiv svega što jesam i u što vjerujem", rekao je prošle godine Cristiano.

Prema njenim tvrdnjama, upoznala je Ronalda u jednom noćnom klubu u Las Vegasu gdje je radila kao hostesa, a njihova privatna zabava nastavila se u Ronaldovu smještajnom objektu u kojem je bila i Portugalčeva pratnja, ali i Mayorgina. Iako je kako je navela, u tužbi na 34 stranice, naglasila kako ne želi nikakav odnos, on se dogodio.

Mayorga je navodno prihvatila 375 hiljada eura kako bi sve zataškala u izvansudskoj nagodbi, ali opet je kontaktirala policiju 2018. godine, osam godina nakon što se od nje nije čulo ni riječi, te krivcem imenovala Ronalda, no Okružni državni sud u Clarku vrlo brzo odbacio je tužbe jer se ne mogu dokazati pod osnovanom sumnjom. 

Mayorga, koja je u međuvremenu diplomirala novinarstvo, navela je kako je godinama šutila jer je bila "prestravljena zbog Ronaldove slave i popularnosti", a često su joj se po glavi vrtile i suicidalne misli.

Advokat portugalske zvijezde Peter S. Christiansen objasnio je situaciju.

"Gospodin Ronaldo uvijek je tvrdio da je događaj iz 2009. godine bio prirodan odnos, stoga nije iznenađujuće što je prisutan DNK."

Ne propustite