POUČNA PRIČA: Ne čekajte da bude kasno

Kiosk
POUČNA PRIČA: Ne čekajte da bude kasno
.

On je bio frajer jaka glasa i odlučnih pokreta. Ona bješe nježna i osjetljiva. Vjenčali su se. On se trudio da joj ništa ne manjka, a ona je pazila kuću i odgajala djecu. Djeca su rasla, poženila se i poudavala, te pošli svojim životnim putem..

starac2

Uobičajna priča.

Kad su sva djeca bila zbrinuta, ženu je uhvatila neka tuga, sve više je slabila i propadala. Kako više nije uzimala hranu, pala je u bolesničku postelju. Njen muž je bio zabrinut i odveo je u bolnicu. Oko nje su se trudili doktori i poznati specijalisti, ali nisu mogli pronaći uzroke bolesti. Samo su slijegali ramenima i mrmljali: Hm, hm..

staracke-pjege-2

Na kraju je jedan od njih pozvao muža u stranu i šapnuo: "Ja bih rekao da vaša supruga jednostavno više nema volje za život." Čovjek nije ništa odgovrio. Sjeo je uz krevet i uzeo ženu za ruku. Njena se ručica izgubila u njegovoj ogromnoj šaci. Pogledao ju je i dubokim odlučnim glasom rekao:
"Ti nećeš um,rijeti!"
"Zašto".?- upita ona jedva čujnim glasom.
"Jer ti nije vrijeme! Zato jer volim tvoju prisutnost, tvoj hod, tvoj glas. Samo uz tebe sam potpun!"
"A zašto mi to ranije nisi rekao?"

starac-zarobljen-zatocen-foto-shutterstock-1471038026-968629

Nemoj nikada čekati sutra da nekome kažeš da ga voliš. Reci to odmah. Nemoj reći: ‘Moja majka/moj sin/moja žena to već ionako zna’. Možda i zna, ali nikad se nitko nije umorio slušajući voljenu osobu koja joj to ponavlja! Ne gledaj na sat. Uzmi telefon i reci: ‘Ja sam, želim ti reći da te volim’.

Ljubav je život. Zemljom hodaju živi i mrtvi, razlikuju se po ljubavi.

Ne propustite