NA DANAŠNJI DAN PRIJE ŠESNAEST GODINA NAS JE NAPUSTIO ČKALJA: Čuveni glumac je ovako govorio o svom životu u posljednjem intervjuu!

Kiosk
NA DANAŠNJI DAN PRIJE ŠESNAEST GODINA NAS JE NAPUSTIO ČKALJA: Čuveni glumac je ovako govorio o svom životu u posljednjem intervjuu!
.

Na današnji dan prije 16 godina napustila nas je legenda domaćeg glumišta Miodrag Petrović Čkalja.

Njegove riječi u posljednjim intervjuima slamaju srce, a glumac nije krio da je živio u bijedi.

Poslije dobijanja nagrade za životno djelo Car Konstantin, Čkalja je tada otvorio dušu.

"Imam 76 godina i ništa mi ne treba. Živio sam i živim skromno. Ali, znači mi da naša djeca žive normalno. Da sam u Americi, i da sam primio ovako veliku nagradu zahvalio bih se, prvo, svojoj ženi, pa djeci, pa tašti, zatim producentu i reditelju. Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se, prvo, svom šefu samoposluge što mi, ponekad, odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mlijeko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvijek, na vrijeme sa zakašnjenjem, donese penziju. Da nije bilo njih, ne bih bio ovdje", rekao je glumac 2002. godine na dodjeli, samo godinu dana pred sm,rt.

ckalja1

Foto:Printscreen/Youtube

Tom prilikom je izgovorio i rečenicu koja i dalje odzvanja u glava mnogih.

"Hvala, Srbijo, pustili ste me da glođem do koske", neutješan je bio popularni Čkalja.

ckalja2

Foto:Printscreen/Youtube

Iza ovog umjetnika ostale su nagrade i priznanja, ali i sin Čedomir Petrović, takođe glumac, kao i njegova unuka, glumica, Jovana Petrović. Oboje su naslijedili talenat od neprevaziđenog srpskog komičara.

Novi.ba/Glossy.Espreso.rs

Ne propustite