APSOLUTNO NESTVARNE CIFRE Evo koliko Ronaldo zarađuje više od Instagrama, ovim je dokazao kakva je INSTITUCIJA

Sport
APSOLUTNO NESTVARNE CIFRE Evo koliko Ronaldo zarađuje više od Instagrama, ovim je dokazao kakva je INSTITUCIJA
,

Pored toga što je jedan od najpoznatijih igrača na svijetu, Cristiano Ronaldo važi i za jednu od najslavnijih osoba na svijetu. Napadač Juventusa nije samo uspješan na terenu, već i van njega, pogotovo na društvenim mrežama.

Ranije ove sedmice otkriveno je kako je Portugalac osoba s najvećom zaradom na društvenoj mreži instagram. Listu top deset osoba s najvećom zaradom možete pogledati ispod, a zanimljivo je kako je na drugom mjestu njegov veliki rival Lionel Messi.

messironaldo

1. Cristiano Ronaldo – £38.2m

2. Lionel Messi – £18.7m

3. Kendall Jenner – £12.7m

4. David Beckham – £8.6m

5. Selena Gomez – £6.4m

6. Neymar – £5.8m

7. Zlatan Ibrahimovic – £3.2m

8. Kylie Jenner – £3m

9. Ronaldinho – £2m

10. Khloe Kardashian – £975,000

34-godišnjak je izgradio svoj poseban brend, poznatiji pod nazivom CR7, uz pomoć kojeg je nadmašio zaradu bilo kojeg drugog instagram ‘influencera’ u protekloj godini. Zapravo, on zarađuje toliko novca od društvenih mreža, da je njegova godišnja plata u Juventusu niža od te cifre.

cristiano-ronaldo

Uz to dvoje u kombinaciji, Ronaldo će u 2019. godini zaraditi više od 64 miliona funti, a u to nisu uključeni razni drugi sponzorski ugovori. I dok postavlja rekorde kada je u pitanju zarada, on također u svojoj 34. godini nastavlja impresionirati i na terenu. Naime, ranije ove sedmice postao je tek šesti igrač u historiji koji je u svojoj karijeri stigao do cifre od čak 700 postignutih golova.

Povodom toga je rekao: “Rekordi dolaze prirodno, ne jurim za njima, oni jure mene. Zahvaljujem svima, suigračima, kolegama, trenerima i svima koji su pomogli da Cristiano postane igrač kakav jest.”

Ne propustite