NOVI MESSI STIŽE IZ AFRIKE, A GOLOVE SLAVI KAO RONALDO: Ima samo 14 godina, a pogledajte kako tek igra... (VIDEO)

Fudbal
NOVI MESSI STIŽE IZ AFRIKE, A GOLOVE SLAVI KAO RONALDO: Ima samo 14 godina, a pogledajte kako tek igra... (VIDEO)
,

Borussia Dortmund ima novu mladu zvijezdu. Već smo navikli da se u Dortmundu pojavljuju ili usavršavaju izvanredni mladi talenti, a sada su očekivanja još i veća. Youssoufa Moukoko, 14-godišnjak porijeklom iz Afrike već je zvijezda.

Iako mu je tek 14 godina već je potpisao ugovor s kompanijom Nike vrijedan 10 miliona eura. Na instagramu ima 392 hiljade pratilaca, na čemu bi mu pozavidjeli i neki formirani igrači velikih svjetskih klubova.

moukoko2

Ovaj mjesec postao je najmlađi igrač ikada koji je nastupio u omladinskoj Ligi prvaka, u utakmici u kojoj je Dortmundov U-19 tim ostvario pobjedu.

moukoko1

Moukoko se pridružio Dortmundu iz St Paulia kada je imao 12 godina. Primjetili su ga skauti Borussije kada je, igrajući već tada za tim do 17 godina, postigao dva gola protiv rivalskog Schalkea.

moukoko

.

csm-moukoko-gegner-u17-7fd2ef7301

U Dortmundu je apsolutno dominantan. U prošloj sezoni postigao je šest puta po šest golova, šest hat-trickova i tri puta je zabija po četiri gola, i predvodio Dortmund do titule juniorskog prvaka Njemačke. Sigurno će u budućnosti Moukoko ostvariti brojne vrhunske rezultate, kao i transfere. U to više ne sumnjamo...

(Novi.ba)

Ne propustite