REAL KREĆE PO MEGAZVIJEZDU: Spremni su dati više od 130 miliona eura, vjeruju da ih samo on može vratiti na krov Evrope!

Fudbal
REAL KREĆE PO MEGAZVIJEZDU: Spremni su dati više od 130 miliona eura, vjeruju da ih samo on može vratiti na krov Evrope!
,

Odlazak Cristiana Ronalda iz Real Madrida pokazuje se kao najgorom odlukom u historiji nogometa. Kraljevi bez Ronalda jednostavno nisu isti, a Portugalac u Juventusu nema ekipu s kojom bi postigao jednake uspjehe kao s madridskim sastavom. Od kada je Ronaldo napustio klub Florentino Perez pokušava pronaći igrača koji bi zakrpao tu rupu.

ronaldo

Karim Benzema još se i trudi i nešto pogađa, ali ostatak napadačke linije, od Edena Hazarda i Garetha Balea, preko Marca Asensija i Isca do Viniciusa Juniora, je gadno podbacio i nije ni blizu da zakrpi rupe koju je ostavio Ronaldo svojim odlaskom. Doduše, Asensio je zbog povrede propustio dosadašnji dio sezone, ali ni prošle nije baš blistao.

Real zato ne prestaje s potragom za pojačanjima, a novo/staro ime na njihovom popisu je Sadio Mane. 27-godišnji Senegalac već je spominjan u kontekstu Reala, ali taj transfer se do sada nije realizovao. Mane je sjajan napadač koji iza sebe već ima bogato iskustvo, a u vitrini ima i Ligu prvaka koju je osvojio s Liverpoolom.

mane

Problem i dalje ostaje njegova cijena. Liverpool ga neće dati samo tako, a prema dostupnim informacijama za njega traže čak 180 miliona eura. Mane u kombinaciji s Robertom Firminom i Mohamedom Salahom tvori jedan od najboljih napada na svijetu i Liverpool ga nema namjeru prodavati osim ako ih neko ne obori s nogu tako velikom cifrom.

U Madridu razmišljaju kako ostvariti ovaj posao jer ne žele dati više od 130 miliona eura pa će možda u transfer uključiti i nekoga od igrača. Pregovore planiraju započeti već sada kako bi do prijelaznog roka malo smekšali Liverpool i dobili prihvatljiviju cijenu.

roberto-firmino-sadio-mane-mohamed-salah

Međutim, zaista je teško očekivati da se u januaru ovaj transfe i ostvari, tačnije usred sezone, već bi mogao biti prolongiran za naredno ljeto. A dotad, Mallorca - Real 1:0...

(Sport.ba)

Ne propustite