DRŽITE NOGE PODIGNUTE SAMO 10 MINUTA DNEVNO I DESIT ĆE SE ČUDO: Kako ranije nismo znali za OVO?!

Praktična žena
DRŽITE NOGE PODIGNUTE SAMO 10 MINUTA DNEVNO I DESIT ĆE SE ČUDO: Kako ranije nismo znali za OVO?!
.

Možda će vam se učiniti da je ova vježba neobična, ali nemojte misliti da je to neka glupa izmišljotina, jer je ona vrlo korisna za vaše zdravlje.

joga-3

Ovo nije obična vježba, već prava terapija. Slična je jogi, čiji je cilj da uspostavi vezu između tijela i duha, a takođe je veoma korisna i za cirkulaciju. Nemojte se plašiti da isprobate nešto novo. Ova vježba neće uticati na vašu figuru, niti će učiniti vaše noge ljepšim, ali će vam pomoći da se bolje osjećate i fizički i psihički, što je takođe veoma važno.

5 korisnih efekata ove vježbe:

Smanjuje otok u nogama,

Otklanja sindrom umornih nogu,

Poboljšava varenje,

Opušta nervni sistem,

Doprinosi psihičkom miru.

Izvođenje vježbe: Pronađite mirno mjesto i izdvojte 10 minuta koje ćete posvetiti sebi.

n2-e1518197515845

Potrebno je da obezbjedite uslove koji će vam omogućiti da zatvorite oči i odmorite se. Ako u isto vrijeme budete pričali telefonom ili čitali poruke, nećete postići isti efekat. Lezite na leđa, butine bi trebalo da budu 15-50 cm udaljene od zida.

Savijte noge u koljenima i oslonite se petama uz zid. Ukoliko se butine nalaze pod pravim uglom u odnosu na leđa, tada će zadnjica biti na ispravnom rastojanju od zida. Ispravite noge i oslonite se na zid čitavom površinom stopala. Ne savijajte noge u koljenima i opustite ih.

11

Stavite jastuk pod glavu (ili leđa). Trebalo bi da vam bude jako udobno. Zatvorite oči i dišite. Stavite jedan dlan na stomak, a drugi na srce. Budite svjesni svog disanja. Udišite brojeći do 2, a izdišite brojeći do 4. Zadržite se u ovom položaju 10 minuta zatvorenih očiju. Dišite i opustite se.

noge

Ova vježba nas uvodi u stanje meditacije iako toga nismo ni svjesni. Osjetit ćemo kako naše tijelo i um zaranjaju u mir i dostižu harmoniju. Vremenom, kako budete praktikovali ovu vježbu, primjetićete kako od nje imate sve veće blagodati.

img-1715-12

Stoga, nemojte čekati i počnite već danas! Napravite korak ka zdravijem životu!

Ne propustite