SLAVNA GLUMICA ŠOKIRALA JAVNOST IZJAVOM: "Doktori su mi rekli da počnem DA PLANIRAM SVOJU SMRT"

Aktuelno
SLAVNA GLUMICA ŠOKIRALA JAVNOST IZJAVOM: "Doktori su mi rekli da počnem DA PLANIRAM SVOJU SMRT"
.

Skoro godinu nakon što joj je dijagnostikovana multipla skleroza, glumica Selma Bler je rekla kako joj je ponestalo opcija da ublaži bol i fizičke poteškoće zbog njenog stanja.

 - Sredstva za ublažavanje simptoma nisu pomagala i osjećala sam se sve gore i gore - rekla je glumica Selma Bler na zdravstvenoj panel diskusiji Time 100 u Njujorku.

selma

Foto:Profimedia

U potrazi za opcijama prepoučeno joj je i presađivanje ćelija, ali i agresivna hemoterapija kako bi se njene matične ćelije obnovile. Ali, glumica je bila oprezna.

- Rekla sam da nemam namjeru to da uradim jer ne želim da uništim svoje tijelo. Zašto bih u svoje tijelo ubacivala tu užasnu drogu, hemoterapiju? Pa nemam rak - rekla je.

selma1

Foto:Instagram

Glumica je ipak uzela manju dozu hemoterapije prije nego što su joj presađene matične ćelije. Budući da je odmah osjetila olakšanje uvjerili su je da ide skroz sa tim, ali uz veliki rizik.

selma3

Foto:Instagram

- Rekli su mi da pravim planove za svoju smrt. Prenijela sam to svom sinu koji je rekao da želi da me kremiraju. Dobila sam više hemoterapije nego pacijenti koji imaju tumor, a matične ćelije su pomogle da mogu da živim s tolikom količinom hemoterapije - rekla je Selma i dodala da je hemoterapija definitivno lijek za multiplu sklerozu.

Novi.ba/Žena.Blic.rs

Ne propustite