PROCURIO SKANDALOZAN PODATAK Prosinečki mora odmah otići: Ovo nema nigdje u cijeloj Evropi

Fudbal
PROCURIO SKANDALOZAN PODATAK Prosinečki mora odmah otići: Ovo nema nigdje u cijeloj Evropi
.

Robert Prosinečki ponovo je u centru pažnje bh. javnosti pošto mu se drugi put u kratkom periodu trese klupa reprezentacije BiH.

Nakon prvog dobrovoljno je podnio ostavku, ali ona nije usvojena pa je nakon razgovora sa Izvršnim odborom N/FSBiH odlučio ostati i odraditi kvalifikacije.

I krenulo je solidno. U Zenici su Zmajevi sa 4-1 deklasirali Finsku pa se ponovo rodila nada da bi se mogli direktno plasirati na najveću evropsku fudbalsku smotru.

Ipak, uslijedio je okrutan šamar i povratak u realnost zasluženim porazom u Atini kod Grčke 2-1.

BiH je praktično ostala bez šansi u kvalifikacijama, ostaje još baraž Lige nacija, a upitno je hoće li hrvatski selektor dočekati te utakmice.

Pored katastrofalnog učinka na gostovanjima, gdje BiH ima četiri poraza iz četiri meča uz gol-razliku 4:10 (primjera radi, čak je i Lihtenštajn uspio izvući jedan bod, i to kod Grčke), Prosinečkom se najviše zamjera neigranje fudbalera iz domaće Premijer lige.

Zapravo, BiH je, vjerovali ili ne, jedina reprezentacija od 55, koliko ih se takmiči u kvalifikacijama, koja u svom rosteru nije imala nijednog igrača iz domaćeg šampionata. Pored toga, hrvatskog selektora se nije moglo vidjeti na tribinama stadiona bh. lige.

Inače, što se tiče ostatka Balkana, Slovenija i Kosovo su malo ispred BiH po ovom parametru sa po jednim igračem, Crna Gora ih ima pet, Hrvatska šest, a Srbija i Makedonija po sedam.

Ne propustite