OTAC UZDRMAO JAVNOST, farmaceuti bez komentara: Ovako sam izliječio svog sina od autizma!

Objavljeno:18.10.2019 - 13:18
A A A Times Arial

Otac uzdrmao javnost, farmaceuti ćute: Ovako sam izliječio svog sina od autizma! 

Šumejker tvrdi da je Joshua nakon MMR vakcine zaboravio gomilu riječi i prestao da se odaziva na svoje ime.
  

Inženjer Skot Šumejker objavio je na internetu snimak pod naslovom "Prva godina ubrzanog oporavka djeteta sa autizmom", na kom se vidi njegov sin Joshu, star 3 godine i 2 mjeseca, u uznapredovalom autističnom stanju nakon niza vakcina koje sadrže živu.

vakcina

Šumejker tvrdi da je Joshua nakon MMR vakcine zaboravio gomilu riječi i prestao da se odaziva na svoje ime. Nije više bio zainteresovan da se igra sa igračkama, samo da ih ređa u redove. Povraćao je svakodnevno, nekad i do 3-4 puta,prenosi webtribune.rs.

Onda je njegov otac odlučio da nešto preduzme - započeo je tretman liječenja trovanja teškim metalima i tvrdi da su se značajni rezultati mogli primjetiti odmah.

vakcina2

Terapija helacije je strogo medicinska procedura koja podrazumijeva primjenu helirajućih agenasa za uklanjanje teških metala iz organizma. Terapija helacije ima dugu istoriju primjene u kliničkoj toksikologiji, a smatra se da se pojavila tridesetih godina prošlog vijeka kada je njemački hemičar Ferdinand Munc prvi put sintetisao etilendiaminotetraacetatnu kiselinu (EDTA). Ova terapija je ujedno služila i kao protivotrov za levisit, hemijsko oružje na bazi arsenika.

Hemičari su otkrili da je EDTA prilično efikasna za liječenje trovanja olovom. Nakon Drugog svjetskog rata, počela je da se primjenjuje za liječenje radnika koji su farbali brodove farbama na bazi olova.

screen-shot-10-18-19-at-01-18-pm-001

Skot Šumejker je o izliječenju svog sina rekao da je to najnevjerovatnija stvar koju je imao prilike da vidi i da je zato odlučio da podijeli istinu sa svima onima koji nisu informisani o autizmu.

On tvrdi da je njegov sin dokaz da dete sa autizmom može da se oporavi za kratak vremenski period, piše kurir:

Foto: kurir/facebook

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA