POUČNA PRIČA: Baka na kasi supermarketa

Kiosk
POUČNA PRIČA: Baka na kasi supermarketa
.

"Jedna baka je na blagajni supermarketa i na redu je da plati. Iza nje u redu stoji jedna mlađa žena sa nestašnim sinom od 9 ili 10 godina. 

Sin stalno gura majčina kolica koja već 5-6 puta udaraju baku po nogama. Baka se okrene prema malom i zamoli ga da je prestane udarati. Pošto je mali nastavio udarati, baka se okreće njegovoj majci i kaže: "Zar ne možete reći vašem sinu da me ne udara?"

125299-baka-ls

Mlada gospođa, bez uzbuđenja - hladno odgovara: "Ne! Moja metoda odgoja mu dozvoljava slobodu da radi što god želi, sve dok do njegove svijesti ne dođe da to što radi drugima nije ispravno. Znanstveno je dokazano da je ta metoda daleko efikasnija!"

baka-kata-iz-gunje

U redu iza dame sa djetetom stoji jedan momak od nekih 20-ak godina, koji sve to pažljivo sluša, a u ruci drži teglu sa marmeladom. Kad je dama završila svoje objašnjenje metode odgoja, on otvori poklopac od tegle i mirno istrese cijelu teglu marmelade mladoj dami na glavu. Sva bijesna, van sebe, dama se okrene mladiću, a on hladnokrvno odgovara: "Znate, gospođo, ja sam odgajan slobodno, baš na isti način kao i vaš sin. I, evo, vidite rezultat!"

baka

Starica se veselo okrene blagajnici i kaže: "Molim vas, stavite ovu teglu marmelade na moj račun!"

Ne propustite