MARIJA ŠERIFOVIĆ NAZVALA PORODICU KOJU SU ISTJERALI NA ULICU: Kad su čuli šta im je rekla, SUZE SU SAME KRENULE!

Show
MARIJA ŠERIFOVIĆ NAZVALA PORODICU KOJU SU ISTJERALI NA ULICU: Kad su čuli šta im je rekla, SUZE SU SAME KRENULE!
.

Marija Šerifović bila je potresena pričom o porodici Seladin čije je nasilno izbacivanje iz kuće izazvalo veliku pažnju.

Ona je na svom tviter nalogu napisala da ne može ni da opiše kolika je količina bijesa u njoj zbog ovakvih stvari:

serifovic-2

- Iskreno ... U ovoj mojoj lijepoj Srbiji ne može više ništa da me iznenadi ... I ne umijem ni da opišem koja se količina bijesa u meni pojavi ... Ali evo da ne bih rekla ono što mislim i bila prosta pjevaljka za neke ... Ako neko ima kontakt - dajte ja ću platiti i skućiti familiju - napisala je Marija.

marija1

Mi smo stupili u kontakt sa njenom PR službom kako bismo ostavili broj telefona porodice Seladin i saznali smo da je Marija već stupila u razgovor sa njima, ali su nam rekli da pjevačica ne želi da se javno eksponira na tu temu, tačnije ne želi da se piše o njenoj humanosti, piše Espreso.rs.

marija2

Na koji način je pjevačica pomogla saznaćemo uskoro i detaljno ćemo vas obavijestiti o razvoju situaciji i šta se nadalje dešava s porodicom koja je izgubila sve u jednom danu, objavio je portal Espreso.

Podsjećamo, za porodicu Osmani 15. oktobar će zauvijek ostati u najgorem sećanju. Okupljeni u dvorištu prizemne kuće na Dorćolu, u Ulici Dunavski kej 30, gledali su kako se njihov dom pretvara u pepeo. Sa suzama u očima pokupili su stvari koje su uspjeli da ponesu sa sobom. Suzanu Alija (59), rođenu sestru Seladina Osmanija, ljekari su iz kuće izneli na nosilima. Brat ju je grlio i ljubio dok su je izvodili. Noć su proveli u domu rođaka koji im je ponudio privremeni smještaj.
 
Kako tvrde iz Udruženja "Krov nad glavom", kuća Osmanijevih je bila predviđena za rušenje zbog navodne greške u katastru, kada je objekat izbrisan iz zemljišnih knjiga pre četiri godine. Od tada je Seladin Osmani , vlasnik domaćinstva, svakodnevno pokušavao da svoju kuću ponovo upiše u zemljišne knjige i zgradu legalizuje. Rješenje o odobrenju ponovnog upisa porodica je dobila prošle nedjelje, ali ono nije postalo pravosnažno, odnosno ne dovoljno brzo da spreči rušenje jedinog doma koji je u vlasništvu ove porodice još od 1982. godine.

- Rušenje je obavljeno na brzinu i uz korišćenje sile da porodici ne bi bio ponuđen plan raseljavanja, jer oni tu posle rušenja ne mogu da žive - pričaju aktivisti Udruženja "Krov nad glavom". - Investiciona gradnja obavlja se na osnovu rešenja građevinskog inspektora, koji je prije nekoliko godina konstatovao da kuća ne postoji. A prema Zakonu o stanovanju, kada se odvija investicioni projekat, Grad ima obavezu da ponudi plan raseljavanja porodicama koje nemaju drugi smještaj. U slučaju sedmočlane porodice Osmani, to je minimum 60 metara kvadratnih, koji njima nisu ponuđeni.

Rješenje o rušenju objekta na adresu porodice Osmani stiglo je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Beograda. Odgovor nadležnih zašto je objekat morao da bude srušen "Novosti" nisu dobile.
 

Ne propustite