EVO KAKO DA UKLONITE SMRAD IZ OBUĆE: 5 načina održavanja pravilne higijene!

Porodica i zdravlje
EVO KAKO DA UKLONITE SMRAD IZ OBUĆE: 5 načina održavanja pravilne higijene!
.

Da biste uklonili neprijatne mirise iz obuće, morate se boriti sa uzrokom

Postoji nekoliko prilično jednostavnih metoda uklanjanja neprijatnog mirisa iz obuće:

1. Soda bikarbona

Soba bikarbona apsorbuje i vlagu i mirise. Stoga, uveče stavite po jednu kašiku sode bikarbone u svaku cipelu i ostavite da djeluje preko noći. Ujutru istresite sodu bikarbonu iz obuće i vidjet ćete da nema traga neprijatnim mirisima.

soda-ns

2.Puder za bebe

Koristan je isto kao i soda bikarbona. Ima dvije primjene: stavi se malo pudera u svaku cipelu i ostavi preko noći ili se puder stavi direktno na stopala i spriječi i upije znojenje.

3. Spriječite razvoj bakterija

Cipele ostavite na balkonu, a u svaku cipelu stavite po grančicu lavande ili grančicu žalfije. Ove dvije biljke će ubiti sve bakterije koje se nalaze u obući, a neprijatni mirisi će nestati.

4. Kore od citrusa

Nikad  ne bacajte kore od pomorandže, limuna ili mandarine. Ove kore ostavite preko noći u obući i ujutru nećete osećati smrad iz cipela.

citrusno-voce-7

5. Eterično ulje čajevca

Ovo eterično ulje možete nabaviti u apotekama i najdjelotvornije je protiv uklanjanja neprijatnog mirisa iz obuće.  Ovo ulje služi i kao dezodorans za obuću. Sve što treba da uradite je da kapnete nekoliko kapi ovog ulja na đonove cipela dva puta sedmično. Čajevac će ukloniti bakterije i neprijatne mirise.

Napomena:

Uzrok smrada obuće je prvo na šta treba da obratite pažnju. Neke cipele upijaju više znoja pa jače smrde, dok druge manje. Stoga je bitno da cipelama menjate uloške češće i tako sprečite razvoj bakterija i neprijatne mirise.

1076963-cipele-ls

Kako održati pravilnu higijenu noga?

Čim dođete kući izujte se i operite noge i promijenite čarape. Nosite uvijek pamučne čarape. Cipele odložite na balkon ili ispred vrata. Svakodnevno uložak operite sa sunđerom i malo deterdženta za veš. Koristite neki od gore pomenutih metoda.

Ako vam se noge mnogo znoje koristite puder za bebe koji će spriječiti pretjerano znojenje nogu.

puder

Novi.ba/Stil.Kurir.rs

Ne propustite