MIJENJAJTE SVAKU PELENU, PODSJETITE SVOJU ŽENU DA JE SUPERHEROJ: Pismo oca troje djece je RAZNJEŽILO SVIJET!

Kiosk
MIJENJAJTE SVAKU PELENU, PODSJETITE SVOJU ŽENU DA JE SUPERHEROJ: Pismo oca troje djece je RAZNJEŽILO SVIJET!
.

Jedan otac iz Amerike objasnio na koji način svaki muškarac treba da pomaže svojoj supruzi nakon porođaja

Rođenje djeteta nije nimalo lako, naročito za majke. One doje, ne spavaju noćima i pred njima su mnogobrojni zahtjevi koje sa sobom nosi dolazak na svijet jednog malenog bića. Ako tome dodamo i da se neke suočavaju sa postporođajnom depresijom, jasno je da im je podrška partnera u tim trenucima i više nego potrebna.

Ted Đonder (29), otac troje djece iz Čikaga je na Fejsbuku objavio pismo i savjet svim očevima kako treba da postupaju kada im supruga na svijet donese bebu.

ted-1

Foto:Instagram

Objava je ubrzo skupila više od 64.000 lajkova, te se masovno dijeli na društvenim mrežavama.

- Sada kad imam 29 godina i troje djece sa suprugom Franciskom koja ih je nosila i rodila kao 'profesionalac, evo što bih rekao 24-godišnjem sebi o tome kakva podrška treba partnerki okom faze u kojoj postajemo roditelji:

- Supruga je nosila dijete u stomaku devet mjeseci. Vi ga nosite na stomaku kad god se pruži šansa. Ne samo da joj pomažete da se oporavi, nego vas povezuje sa djetetom više nego što možete da zamislite

- Supruga doji. Iako je to za nju divno i ispunjavajuće, takođe je i iscrpljujuće. Zato mijenjajte svaku pelenu koju možete. Od pelene broj jedan pa nadalje. Brzo ćete se izboriti sa 'gađenjem. Sprečićete neravnotežu i ogorčenost u vezi. Zapravo, kada se sve prijateljice vaše supruge budu žalile na to koliko su im muževi odsutni, te ih ne podržavaju, vaša supruga će se vama hvaliti.

- Napravite joj svakog jutra beskofeinsku kafu. Čak i ako je ostavi i zaboravi jer zaspi dok vi radite ili jednog dana vodite djecu u školu. Ona je bila budna cijelu noć i hranila bebu. Zato joj omogućite da započne dan na najljepši mogući način.

- Recite joj da je lijepa. To nemojte da zaboravite u trenucima kada se osjeća loše u svom tijelu. Podsjetite je na vrijeme kada je postigla svoje ciljeve. Podsjetite je da je superheroj. Ona je pomjerila sve organe u svom tijelu i dobila 20 kilograma više kako bi vam rodila dijete koje će biti vaš najljepši poklon u životu. Pomozite joj da prebrodi probleme sa slikom o svom tijelu i da bude usredsređena na pozitivan cilj, jednog dana.

ted-2

Foto:Instagram

- Hormoni luduju prije i nakon rođenja. Ne čini se svaki dan kao ona žena od prije i ponekad će da izgovori riječi koje bi inače rekla samo ako je mamurna ili da je na kofeinu i steroidima cijeli dan. Sjetite se da je vaš zadatak da budete njeno utočište dok prolazi kroz to, zato budite čvrsti dok joj je jezik oštriji nego inače. Uskoro će se 'vratiti' i biti zahvalna što ste je čuvali dok ona nije mogla. Biće sretna što ste je poštedili nekih stvari i preuzeli na sebe njene probleme.'

Novi.ba/Pink.rs

Ne propustite