STIDITE SE! Porodicu sa ženom oboljelom od raka IZBACILI NA ULICU I SRUŠILI IM DOM! Policija protiv NARODA! VIDEO

Aktuelno
STIDITE SE! Porodicu sa ženom oboljelom od raka IZBACILI NA ULICU  I SRUŠILI IM  DOM! Policija protiv NARODA! VIDEO
.

Policija je provela prisilno iseljenje i rušenje doma porodice Seladin. 

Iznijeli su i ženu oboljelu od raka. Uznemirujući snimci!

screenshot-1

Režimska policija protiv naroda!

Pogledajte:

 

#Beograd 15 octobar #Serbia Aleksandre... - Politički Magazin Srbija

Beograd 15 octobar #Serbia Aleksandre Vučiću ovo je teror vlasti nad sopstvenim narodom ... Ženu sa karcinomom si najurio na ulicu a kuću srušio ... !!!...

 

Danas su kuću porodice Seladin na Dorćolu sravnili sa zemljom. Gradske vlasti „uklopile su“ njihov do jutros jedini dom u opustošeni krajolik u kome će se izdići neki novi investicioni projekat (potencijalno u sklopu prodaje marine Dorćol).

Danas smo čekali da se desi usmeno obećano odlaganje rušenja kuće, koja postoji još od 1934. godine, ali je 2015. godine volšebno izbrisana iz katastra. Kuće za koju bi bilo najlogičnije da je prosto upišu u katastar, kuće na koju porodica polaže zakonsko pravo – ali investitorski zakon je zakon jačeg. Taj jači je danas na porodicu Seladin i na nedovoljno aktivista i aktivistkinja poslao jedinice interventne policije, jer je stigla naredba s vrha da se rušenje ne odlaže. Radnici EPS-a isekli su struju, a radnici Vodovoda vodu. Hitna pomoć je došla da pregleda ženu koja je juče sa onkologije puštena na kućno lečenje i da proceni mogu li da je iznesu. Potom je Hitna otišla, a došle su patronažne sestre koje inače brinu o ženi, i zaključile da ona ne sme da se pomera iz kreveta. Kada je Hitna ponovo došla, došli su da je odvedu, jer „kako će u kući bez vode i struje“. Nameštaj su plaćeni radnici izbacili iz kuće. Deo nameštaja je polomljen. Iz frižidera smo vadili namirnice – policajci su se žalili što je „frižider pun“ i težak za iznošenje. Ženu koja boluje od raka izneli su medicinski radnici, dok je interventna prisilno pomerala sve nas koji smo pokušavali da blokiramo put nosilima. Bager je satima spremno čekao sa strane. Onda su srušili kuću, a porodica Seladin i mi mogli smo samo da gledamo.

Nadam se da će se i gospodi policajcima i interventnim policajcima, a još više gospodi medicinskim radnicima, koji su danas „samo radili svoj posao“, barem na jedan dan u uši urezati naši uzvici „Ubice, ubice“. Jer time što „samo rade svoj posao“ saučestvuju u psihičkom i, potencijalno, fizičkom ubijanju ljudi koje su danas ostavili bez doma.

Sve ostale sugrađane/ke molim da izvedu jedan misaoni eksperiment i zamisle kako bi se oni osećali da im zbog prevare ili nekog minornog duga na oči rasturaju jedini dom. Bliži nam se početak primene novog Zakona o izvršenju i obezbeđenju. Ako se zajedno ne suprotstavimo njegovom stupanju na snagu od prvog januara, postaćemo (sa)učesnici društva beskućnika. Potrebno nam je da nas bude mnogo više u ovoj borbi, jer ona se tiče doslovno svakoga od nas. I potrebna nam je, više nego ikada, solidarnost, da bismo mogli da nastavimo sa uspešnim odbranama, i da bismo, onda kada, kao danas, ne uspemo, mogli da budemo nečiji slušatelj, zagrljaj i rame za plakanje. Solidarnost je naša snaga." prenosimo sa facebook stranice Združena akcija Krov nad glavom.

Rušenje kuće porodice Osman

Policija je sprovela prisilno iseljenje i rušenje doma porodice Osman. Uskoro više detalja. Autor videa: Marko Dragoslavić

Novi.ba

Ne propustite