Odlučio da godinu dana jede samo ribu i evo šta mu se dogodili

Porodica i zdravlje
Odlučio da godinu dana jede samo ribu i evo šta mu se dogodili
,

Suradnik New York Timesa Paul Greenberg u svom novom dokumentarcu "The Fish On My Plate" testirao je jednu od najvećih nutricionističkih misterija - ribu.

Greenbergov cilj bio je istražiti koliko je korisno jesti ribu, a posebno s obzirom na njezino bogatstvo omega 3 masnim kiselinama o to u njihovom adresiranju zdravstvenih problema poput depresije, kvalitete sna, krvog tlaka ili kolesterola.

Odlučio je godinu dana jesti ribu, a ono što mu se dogodilo nije baš očekivao. Naime, nije mu se dogodilo baš ništa, osim mrvicu većeg krvog tlaka u odnosu na godinu dana ranije, piše Man's Health.

ribe
Uz to, imao je neke nuspojave zbog prevelikog unosa žive, uključujući nešto slabiju memoriju i sporije razmišljanje.  "Ako razmišljate oko omega 3 masnih kiselina, porota je još uvijek vani", rekao je za BuzzFeed News. Ipak, napomenuo je kako to ne znači da od ribe valja odustati već je treba, kao i sve drugo, konzumirati umjereno.

"Riba je puno više od omega 3 masnih kiselina", rekao je Dr. Dariush Mozaffarian te dodao kako sadrži cink, bitne amino kiseline te vitamin D. Isto tako, dodao je kako je rizik od trovanja živom "napuhan", odnosno konzumira li se riba umjereno, nema razloga za strah.

Ne propustite