KAKAV GENIJALAC Real ga plaćao 28.000 eura po minuti, ali on je odlučio odspavati na klupi dok njegova ekipa gubi

Sport
KAKAV GENIJALAC Real ga plaćao 28.000 eura po minuti, ali on je odlučio odspavati na klupi dok njegova ekipa gubi
,.

Prije deset godina Realu se dogodio promašaj zbog kojih im se i danas svi smiju, a teško da će neko nadmašiti tako lošu kupovinu. Na zimu 2009. godine Real Madrid je u svoje redove doveo Juliena Fauberta. Iako sada niko nema pojma ko je taj Francuz, imao je nekog potencijala pa ga je Real posudio od West Hama.

2

Ipak, u puno većem klubu nije se baš snašao i u pola godine je skupio samo dva nastupa koji nisu bili za pamćenje. Ipak, ono što je za pamćenje je legendarna scena vezana upravo za Fauberta.

3

Kraljevi su Francuza plaćali čak 28.000 eura po minuti, a on je klubu davao gotovo ništa. Da stvar bude gora, na utakmici protiv Villarreala je uspio i zaspati na klupi! Vjerovatno mu je plara bila premala ili mu se jednostavno nije dalo gledati kako njegova ekipa gubi protiv Žute podmornice pa je odlučio malo dremnuti.

4

Naravno, nije se dugo zadržao u Madridu, a njegov trud je dalje usmjerio karijeru pa je umjesto u najvećim klubovima igrao za West Ham, Bordeaux, Elazigspor, Kilmarnock, finski Inter i na kraju indonezijski Borneo. Danas ima 35 godina i član je "slavnog" Étoile Fréjus Saint-Raphaëla.

Ne propustite