Deset dana pio OVAJ SOK i izliječio dijabetes, a tek kad je stao na vagu - Nije mogao da vjeruje svojim očima

Porodica i zdravlje
Deset dana pio OVAJ SOK i izliječio dijabetes, a tek kad je stao na vagu - Nije mogao da vjeruje svojim očima
.

Ne vrijedi vam da pijete lijekove, ako se nećete zdravo hraniti. Imajte na umu da, ako se ne pridržavate pravilne ishrane i terapije, možete se suočiti sa teškim posljedicama.

dijabetes

Dijabetes je bolest od koje obolijevaju i mlade i starije osobe. Najčešći uzrok je stres, a pored njega i nepravilna prehrana. Sa debljinom se povećava rizik od dobijanja dijabetesa.

dijabetes3

Trebate biti svjesni da možete normalno živjeti, ako se pridržavate.

Tj. da redovno pijete lijekove koji su vam propisani, ali i da se zdravo hranite. Redovno jedite, ali pomalo i ne preskačite obroke, posebno ne doručak.

Ne vrijedi vam da pijete lijekove, ako se nećete zdravo hraniti. Imajte na umu da, ako se ne pridržavate pravilne ishrane i terapije, možete se suočiti sa teškim posljedicama. Neke od njih su: sljepilo, amputacija.

mrsavljenje-proteini-580x290

Trebate često provjeravati stopala jer su stopala dijabetičara posebno osjetljiva. Rane kod dijabetičara sporije zarastaju i zato ih redovno liječite.

Evo jedan prirodan lijek koji djeluje preventivno na dijabetes, ali dobro djeluje i na osobe koje već pate od njega. Reguliše nivo šećera u krvi:

Sastojci:

- Šaka kelja
- 5 kivija
- 1 banana
- 1 jabuka

Priprema i način korištenja
Stavite u blender sa pola litra vode. Dobijeni napitak pijte jednu čašu ujutru prije doručka, a ostatak tokom dana. Razmislite da li vam je bitnije da živite zdrav, normalan život ili da se uništite zbog loših navika?

 

 

(megagiga)

Ne propustite