ZA MJESEC DANA UNIŠTENE ĆELIJE RAKA: Sok čuvenog AUSTRIJANCA izliječio preko 45. 000 LJUDI!

Zdrav život
ZA MJESEC DANA UNIŠTENE ĆELIJE RAKA: Sok čuvenog AUSTRIJANCA izliječio preko 45. 000 LJUDI!
.

ZA 42 DANA UNIŠTENE ĆELIJE RAKA: Sok čuvenog AUSTRIJANCA izliječio preko 45. 000 LJUDI!

Tokom ovih 42 dana ćelije raka gladuju i umiru, dok se zdravlje kompletnog organizma poboljšava, tvrdio je Rudolf Brojs koji je izliječio preko 45.000 ljudi. 

Rudolf Brojs iz Austrije cijeli svoj život je posvetio pronalaženju najboljeg prirodnog lijeka protiv raka. Napravio je poseban sok, koji je davao odlične rezultate u lečenju ove bolesti.

cvekla

Prema njegovom mišljenju, rak može da se preživi samo uz pomoć bjelančevina.

Zbog toga je razradio poseban post u trajanju od 42 dana, tokom kojeg se piju samo čajevi i poseban sok od povrća, a glavni sastojak je cvekla. Tokom ovih 42 dana ćelije raka gladuju i umiru, dok se zdravlje kompletnog organizma poboljšava.

cveklaaaa

Brojsov sok se pravi samo od ekološki uzgojenog povrća. Sok može da se napravi kod kuće od domaćeg povrća. 

Sastoji se od: 

cvekle (55 %), šargarepe (20 %), korijena celera (20 %), krompira (3 %) i rotkvice (2 %). Važno je napomenuti da se sa sokom od cvekle ne bi smjelo pretjerivati, već ga je potrebno uzimati onoliko koliko organizam u ovoj terapiji sam traži.

cvekla6

Cvekla je već tradicionalni i poznati lijek za leukemiju. Ovo povrće sadrži aminokiselinu betain, koja imaantikancerogena svojstva. Terapija cveklom, koja podrazumijeva svakodnevno uzimanje soka od cvekle ili sirove rendane cvekle ima dokazano pozitivan efekat na leukemiju i mnoge druge vrste raka, o čemu svjedoče hiljade ljudi.


 cvekla6

Ali, redovno konzumiranje cvekle pomaže i protiv bolesti uzrokovanih oksidativnim stresom, a vlakna koja sadrži cvekla mogu da smanje nivo holesterola u krvi i do 40 %. Cvekla je poznata i po tome što normalizuje krvni pritisak i pomaže u očuvanju elastičnosti krvnih sudova. Cvekla sprečava i liječi proširene vene, ako je svakodnevno konzumiramo. Gvožđe iz cvekle je moćno sredstvo za čišćenje organizma od toksina i izgradnju krvi.

cveklasok

Upravo zbog toga cvekla je efikasna u liječenju mnogih bolesti, uzrokovanih toksinima. Cveklu bi posebno trebalo da konzumiraju trudnice jer je bogata folnom kiselinom, što sprečava mnoge bolesti novorođenčadi. Osim toga, sok od cvekle stimuliše rad jetre i žuči i sprečava zatvor, a u kombinaciji sa šargarepom, cvekla je odličan lijek za giht, bolesti bubrega i žučne kese. Ali, njena ljekovitost ni tu ne prestaje, cvekla je nevjerovatno ljekovata i pomaže i kod glavobolje, zubobolje, dizenterije, bolova u kostima, kod kožnih i menstrualnih tegoba.

cveklasok1

NAJGORI OBLIK ZLOĆUDNE BOLESTI

Novi tretman u liječenju raka pluća može da dovede do toga da se pojedine vrste raka pluća doslovno istope i znatno produžava život pacijenta.

Rezultati istraživanja saopšteni su na godišnjem zasjedanju američke Asocijacije za istraživanja raka u Čikagu.

rak-pluca-620x350

Ovo je do sada najveća pobjeda u oblasti imunoterapije, koja je korištena u liječenju oblika raka koji su veoma napredni. Tretman radi tako što pojačava imuni sistem koji onda mnogo bolje napada ćelije raka.

pluca1

Kada je ova terapija primijenjena na pacijentima koji boluju od raka pluća, primijećeno je da oni žive znatno duže. 600 pacijenata primilo je kombinaciju hemoterapije i imunoterapijskog lijeka zvanog Kejtruda, piše nypost.com. Pacijenti koji su primili imunoterapiju imali su 51 posto manje šanse da umru kada prime i hemoterapiju od onih koji su dobili samo hemoterapiju.

pluca2

Prema drugom istraživanju, samo jedan od 20 pacijenata koji su uzeli imunoterapijski lijek Opdivo prije operacije umro je od raka.

- Mislim da će imunoterapija da napravi veliku razliku vremenom u liječenju raka. Imat ćemo veliki porast preživjelih u narednih 20 godina, što je bilo jako teško prognozirati prije 10 ili 15 godina, rekao je doktor Bendžamin Nil direktor Centra za rak Laura u Isak Perlmuter.

pluca3

U svojoj knjizi ‘S.mrt raku’ doktor Harold Manner tvrdi da je postotak izliječenja viši od 90 posto, a ujedno navodi i popis namirnica bogatih ovim važnim vitaminom.

harold

Rak je jedna od najrasprostranjenijih bolesti koja više nije rezervirana samo za starije ljude – od njega obolijevaju i mlađe osobe pa čak i bebe.

baby

Jedini službeni lijek za rak je hemoterapija, a mnogi je liječnici nazivaju i ‘otrovom koji liječi’, jer uz kancerogene, ubija i zdrave stanice te uništava imunološki sistem. 

Doktor Harold W. Manner, inače profesor biologije i pročelnik Sveučilišta Loyola u Chicagu, kategorički tvrdi da rak nije ništa drugo nego nedostatak vitamina B17. Uporedio je rak sa skorbutom, stanjem koje izaziva oticanje tkiva, promjene na koži, zglobovima i vezivnom tkivu. Naknadno je otkriveno da je skorbut zapravo nedostatak vitamina C.

rak

“Oni koji boluju od raka trebaju prvo znati šta je rak. Ne paničarite. Istražite svoje zdravlje. Kao što niko ne umire od skorbuta, ne možete ni od nedostatka vitamina B17”, tvrdi doktor.

SAVJETI ZA LIJEČENJE RAKA

Manner vjeruje da je za liječenje i prevenciju raka sasvim dovoljno svakog dana pojesti 15 do 20 jezgri iz koštice marelica. Naime, on smatra kako je lijek za rak leatril, sastojak koji se dobiva iz amygdalina – poznatijeg kao vitamin B17.

marelica1

Također, savjetuje konzumiranje klica pšenice za koje se vjeruje da su čudesan lijek koji spriječava i liječi rak.

ŠTA JE VITAMIN B17

Vitamin B17 (laetril, amygdalin) je prirodni sastojak, koji se nalazi u mnogim namirnicama.

Amygdalin je prvi put otkriven 1830. u gorkom bademu. Ernst. T. Krebs, Jr. (1912 – 1996) je biohemičar koji je prvi promovirao amygdalin kao lijek protiv raka početkom 1950 godine.

Vitamin B17 u većim količinama možete pronaći u...

divljim kupinama
trešnjama

tresnja-1140x640
ribizlu
košticama jabuke, kruške i šljive
košticama marelice, breskve i nektarine

marelica2
bobu, mung dalu
gorkim bademima

bademi
indijskom oraščiću
australskom orahu (macadamia)

U nešto manjim količinama ima ga u... 

grožđicama
dudu

dud1
 

dunji
jagodi
malini

maline2
 

sjemenkama lana
prosu,  ječmu, heljdi
leći, crvenom grahu, mahunama

Ipak, najveća koncentracija vitamina B17 je u koštici marelice.

marelica3

Kako koristiti vitamin B17

Za preventivu, dovoljno je redovno jesti hranu bogatu vitaminom B17. Naprimjer, pojedete li dnevno tri jabuke s košticama, opskrbit ćete organizam dovoljnom količinom B17 za dnevne potrebe.

Što se konzumiranja sjemenki marelica tiče, zdrav razum nalaže da ih se odjednom ne pojede više nego što bismo pojeli svježih marelica.

marelica4

Dakle, kad pojedete marelicu, razbijete košticu pa sažvačite i bademastu jezgru. Općenito, preporučuje se konzumirati 5-7 sjemenki marelica na dan.  

Oboljeli od raka tijekom dana bi trebali uzimati jednu do dvije sjemenke na sat, no najbolji rezultati postižu se konzumiranjem 3-5 sjemenki svakih sat vremena tijekom dana.

marelica5

Ipak, to uvelike varira od osobe do osobe, ovisno o tjelesnoj težini. Kao smjernica, može se uzeti 1 sjemenka na svakih 4,5 kg. tjelesne težine.

Preporučuje se da ne uzimate više od 35 koštica marelice dnevno.

Kao preventiva laetril je pokazao stopostotnu učinkovitost, no što je s oboljelima? Mogu li se oni izliječiti uzimanjem vitamina B17?

Jest, mogu, pod uvjetom da njihovi vitalni organi dotad nisu nepopravljivo oštećeni prethodnim tretmanima, poput kemoterapije i zračenja.

Od Krebsova otkrića 1952 godine, do danas, bilježi se na hiljade izlječenja maligne bolesti u terminalnoj fazi, uz pomoć laetrila. Većina njih opisana je u 30-tak objavljenih radova s potpisom uglednih liječnika.

U terapijske svrhe laetril se može unijeti u organizam konzumiranjem sjemenki ili ulja marelice, ili u tabletama i injekcijama laetrila.

marelica6

B 17 uistinu bismo mogli nazvati vitaminskom bombom koja ima sposobnost razoriti stanice raka, no ne smijemo ispustiti iz vida da terapija tim vitaminom sama po sebi neće izliječiti rak, iz jednostavnog razloga što je pojava te bolesti posljedica ukupnog poremećaja metabolizma.

U skladu s tim, pri liječenju raka nužno je cijeli metabolizam dovesti u red.

Treba pripomoći ukupnom metaboličkom terapijom koja se temelji na unosu enzima i cinka. Bez enzima i cinka, liječenje laetrilom neće biti uspješno. Usto, preporučuje se uzimanje magnezija, selena, mangana, te vitamina C, A, E, B6, B9 i B12.

Često nas zdravstvene probleme tjeraju u potragu za prirodnim rješenjima. I tako, na vlastito čuđenje, često otkrivamo da su najbolja rješenja u pravilu najjednostavnija.

Ne propustite