ČITAV ŽIVOT POGREŠNO PEREMO KOSU, OBAVEZNO JE DA JE ISPIREMO MLAKOM VODOM: Šampon se nanosi ISKLJUČIVO na OVAJ NAČIN!

Praktična žena
ČITAV ŽIVOT POGREŠNO PEREMO KOSU, OBAVEZNO JE DA  JE ISPIREMO MLAKOM VODOM: Šampon se nanosi ISKLJUČIVO na OVAJ NAČIN!
.

Možda mislite da oko nečega toliko prostog i uobičajenog kao što je pranje kose nema mjesta polemici, ali ispostavilo se da postoji tačno definisan postupak za ovu svakodnevnu praksu, te da je većina žena ne obavlja u potpunosti ispravno.

Naime, Džon Halal, autor knjige "Hair Structure and Chemistry Simplified" koja se sa naučne strane bavi mitovima o kosi, tvrdi da kosa treba da se pere isključivo mlakom, a ne vrućom vodom. Ako je isperete mlakom vodom manje će se mrsiti i biće daleko sjajnija.

kosa-2

On je takođe otkrio da je ako imate masnu kosu, potrebno prvo staviti šampon na suvu kosu i dobro je istrljati, pa je tek onda pokvasiti. Tako se najlakše uklanja masnoća iz kose , a nakon toga ponovo nanesite šampon na mokru kosu, pa isperite.

"O pranju kose mnogi uopšte ne razmišljaju već samo stave šampon, isperu i ponove postupak. Međutim, nisu svi tipovi kose isti, pa isti postupak neće svima dati dobre rezultate", objasnio je.

duga-kosa-810x404

Foto:Instagram

On je takođe dodao da je potrebno trljati kosu sve dok se ne napavi bogata pjena - jer tek tada ona zapravo postaje čista i znači da je pravi trenutak za ispiranje. Treba obratiti pažnju i na to koliko šampona koristite - prevelika količina može da bude štetna za zdravlje kose.

S.P.

Novi.ba/Žena.Blic.rs

Ne propustite