Trump: Vrlo je pametno ne učestvovati u ratu duž granice s Turskom

Aktuelno
Trump: Vrlo je pametno ne učestvovati u ratu duž granice s Turskom
.

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je kako je vrlo pametno ne sudjelovati u ratu duž granice s Turskom, javlja Anadolu Agency (AA).

Trump je na društvenoj mreži Twitter komentarisao posljednja dešavanja na sjeveru Sirije, gdje turska vojska provodi operaciju "Izvor mira".

"Vrlo je pametno ne sudjelovati u intenzivnim borbama duž granice s Turskom. Oni koji su nas 'greškom' uvukli u ratove na Bliskom istoku, još uvijek nas guraju u borbu. Nemaju pojma kakvu su lošu odluku donijeli", rekao je Trump.

Podsjetio je kako su mnogi, prije dvije godine kada se Irak trebao boriti protiv Kurda u drugom dijelu Sirije, od SAD-a tražili da se bori s Kurdima protiv Iraka.

"Rekao sam ne, a Kurdi su dva puta napustili borbu. Sada se ista stvar događa i s Turskom. Kurdi i Turska ratuju dugi niz godina. Turska smatra PKK najgorom terorističkom organizacijom od svih. Drugi će možda htjeti ući i boriti se za jednu ili drugu stranu. Pustite ih! Pomno pratimo situaciju. Beskrajni ratovi", prokomentarisao je Trump.

Ne propustite