Pojačan promet vozila na ovim graničnim prijelazima

Vijesti
Pojačan promet vozila na ovim graničnim prijelazima
.

Povoljne vremenske prilike danas doprinose pojačanoj frekvenciji vozila na lokalnim izletištima.

Pojačan je promet vozila i na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima za sada se ne čeka duže od 30 minuta.

Na dionici regionalnog puta R-445 Ilijaš-Lješevo, zbog radova na asfaltiranju, do sutra do 06 sati obustavljen je saobraćaj.

Obustava saobraćaja danas do 20 sati, aktuelna je i na cestovnom prelazu Čatići na dionici R-445 Visoko-Kakanj, zbog sanacije željezničke pruge.

Radovi na autoputu A-1 izvode se na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine gdje je saobraćaj preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever, gdje se saobraća edvosmjerno u dužini od 2 km.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce. 

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite