HALID U NIKAD TEŽOJ SITUACIJI Jedan od najpopularnijih bh. pjevača duguje OVOM ČOVJEKU: Gubi hotel od 1,5 miliona eura, prodaju mu imovinu, a tužila ga i ljubavnica

Aktuelno
HALID U NIKAD TEŽOJ SITUACIJI Jedan od najpopularnijih bh. pjevača duguje OVOM ČOVJEKU: Gubi hotel od 1,5 miliona eura, prodaju mu imovinu, a tužila ga i ljubavnica
,

"Čovjek kojeg je bosanski pjevač prevario tako što mu je uzeo novac za snimanje albuma koji nikad nije objavio, na pravdu čeka još od 1990. godine, piše Kurir. Halid Muslimović, koji skoro 30 godina odbija Erminu Elezoviću isplatiti 32.000 eura, dva puta je uspio izbjeći prisilnu aukcijsku prodaju svoje imovine.

Prema pisanju srpskih medija, Muslimović mu ne želi isplatiti dugovanje bez obzira na pravomoćnu presudu suda u Kragujevcu. Nadležni organi pribjegli su opciji prodaje imovine dužnika, no i to je propalo jer nije bilo zainteresiranih kupaca za Muslimovićevu imovinu u Prijedoru. Postupak je zasad obustavljen i nije poznato koje će daljnje mjere biti poduzete.

halid-muslimovic

'Zemljište i poslovno-proizvodni objekt s namjenom za snimanje i proizvodnju audio i videozapisa, hotel s tri zvjezdice, salon automobila, TV studio i pomoćni prostor, a potpuno dovršeni objekti na hotelu s prostorima koji su u funkciji (recepcija, caffe-bar, prodavaonica, restoran s kuhinjom, sanitarni čvorovi, po deset soba i jedan apartman na prvom i drugom katu), koji čine nezavisnu cjelinu. Vrijednost nepokretnosti utvrđena je na iznos od 3,010.000 maraka (oko 1,5 milion eura)', piše u zaključku suda iz Prijedora.

halidmuslimovic

Elezović kaže da mu nije jasno zbog čega je obustavljena licitacija. 'Niko se nije pojavio kao kupac, sud je obustavio postupak. Nama je samo tako rečeno i stvarno ne znam što više komentarisati, bez riječi sam', rekao je za Kurir koji piše kako izvori iz Muslimovićevog okruženja tvrde da su male šanse da se izvuče iz finansijskih problema te da ga nevolje tek čekaju.

muslimovichalid

'Također, na hotel u Prijedoru je stavljena hipoteka jer je podigao ogroman kredit, što znači da banka ima prvenstvo naplate u slučaju da dođe do prinudne prodaje. Da ne govorim o tome što mu je sve napravila bivša ljubavnica Sonja Bašić. Ona je odlučna u tome da ga uništi. Tužila ga je zbog duga od 107.000 eura, vodi se poseban postupak jer ju je pretukao prošle godine..."

Ne propustite