KONAČNO! Gigi Buffon otkrio zašto je rezao rukave na dresovima i oduševio fanove širom planete

Sport
KONAČNO! Gigi Buffon otkrio zašto je rezao rukave na dresovima i oduševio fanove širom planete
,

Giangluigi Buffon je tokom karijere bio poznat po rezanju rukava na dresovima, a sada je otkrio i zašto je to radio.

Buffon je u razgovoru za jedan magazin odgovorio na zanimljivo pitanje: Da li djeca postaju golmani kako bi se mogli oblačiti drugačije od ostalih igrača? "To je dijelom istina. Želio sam biti drugačiji od ostalih. Želio sam svoju posebnu 'uniformu', rukavice, kapu, ali sam želio i ulogu u timu koja nosi puno odgovrnosti", poručio je Buffon.

marotta-buffon

Buffon je među prvim golmanima koji su počeli braniti u dresovima kratkih rukava, a svojevremeno je sam "prekrajao" svoju opremu.

gianluigi-buffon-girlfriend-ilaria-d-u2019amico

"Mislim da sam prvi golman koji je sistematski rezao rukave na dresu. Jedan sam među prvima i koji je želio nositi isti dres kao igrači, dok sam branio u Parmi. Kada smo igrali kući ja bi nosio gostujući dres i obratno. Tako sam želio pokazati da sam dijelom tima", istakao je italijanski čuvar mreže, pa dodao: "Rukave nisam rezao da bih pokazao mišiće ili bilo šta slično, to sam radio jer mi je tako bilo praktičnije i osjećao sam se ugodnije. Također, i jer tako imam više osjećaja kada me lopta pogodi u podlakticu", zaključio je Gigi.

Ne propustite