SUAREZ DEFINITIVNO BROJI POSLJEDNJE DANE NA NOU CAMPU Barca odlučno krenula po jednog od najboljih napadača Evrope

Sport
SUAREZ DEFINITIVNO BROJI POSLJEDNJE DANE NA NOU CAMPU Barca odlučno krenula po jednog od najboljih napadača Evrope
,

Kako izvještavaju talijanski mediji, Barcelona je zainteresirana za dovođenje napadača AC Milana i prošlosezonsku senzaciju Serije A Krzysztofa Piateka, koji je na San Siro stigao u januaru ove godine.

5c706d07-b0f4-41c5-83a7-235d0a0a0a6a-piatek-milan-previeworg

Naime, kako piše talijanski sportski portal Calciomercato, čelnici katalonskog giganta su spremni ponuditi oko 50 miliona eura za poljskog reprezentativca, 15 više nego što su Rossoneri platili Genoi za njega.

24-godišnjak bi u klub došao kao rezerva za Luisa Suareza, koji možda igra svoju posljednju sezonu na Camp Nouu. Piatek je u Genou stigao iz Cracovije prošle godine za samo četiri miliona eura, te je briljirao u prvom dijelu sezone sa 19 postignutih golova u 21 nastupu, što je rezultiralo transferom u AC Milan.

suarez

U dresu talijanskog velikana u drugom dijelu prošle sezone postigao je dodatnih 11 golova, dok je od početka nove sezone postigao tek dva gola u sedam nastupa. Također ima dobar učinak i u dresu reprezentacije, za koju je u sedam nastupa postigao četiri gola.

Međutim, da li je on dovoljno dobra zamjena za Suareza? Urugvajac u januaru puni 33 godine, te je već sam nedavno priznao kako bi u klubu trebali početi tražiti njegovu zamjenu. Da li će prvak Španije krenuti po Piateka već u predstojećem zimskom prelaznom roku, ostaje nam da vidimo.

(Novi.ba)

Ne propustite