UBISTVO KOJE JE POTRESLO REGION Lanin (19) odlazak na fakultet prekinula je JEZIVA SMRT, posljednji sati njenog života TOTALNA MISTERIJA!

Aktuelno
UBISTVO KOJE JE POTRESLO REGION Lanin (19) odlazak na fakultet prekinula je JEZIVA SMRT, posljednji sati njenog života TOTALNA MISTERIJA!
.

Mučki ubijena mlada Lana Bijedić (19) iz Mostara, čije tijelo je pronašao ribar u rijeci, danas će biti kremirana u Beogradu.

Od dana kada je njeno tijelo pronađeno, do danas, nema puno informacija koje bi mogle da otkriju ubicu ili ubice.

Njeno tijelo izvučeno je u nedelju oko 19 sati iz rijeke Studenčice, na pola puta između Čapljine i Ljubuškog, prema skretanju za vodopad Kravica. Ribar koji se tu zatekao, primijetio je da voda nešto nosi.

Iako u prvi mah nije bio siguran da je riječ o tijelu, on ga je ipak, da ga voda ne odnese, štapom zakačio i uspio da dovuče do obale, poslije čega je alarmirao policiju u Ljubuškom i Hitnu pomoć.

Obdukcija je pokazala kako je mlada Mostarka ubijena. Na glavi je imala nekoliko rana od udaraca, a na vratu tragove koji nastaju kod gušenja. Bilo je očigledno i da se borila sa napadačem do posljednjeg daha.

Na leđima su otkrivene rane koje ukazuju na to da ju je ubica vukao po tlu. Kako su rekli iz Tužilaštva Zapadno-hercegovačkog kantona, na tijelu nisu uočeni tragovi silovanja, međutim, uzet je biološki materijal radi DNK analize.

lana

Foto:Avaz.ba

Tog kobnog dana, Lana, koja se spremala za odlazak na fakultet u Sarajevo, mami je rekla da ide na "kafu sa prijateljicom". Kad se nije vratila kući u dogovoreno vreme, majka se uplašila. Tim više jer je uporno pokušavala da je dobije na telefon, a ona se nije javljala. Istog dana oko 17 časova prijavljen je nestanak.

Nažalost, samo nekoliko časova kasnije, pronađeno je njeno beživotno tijelo.

Ko je ubio ovu mladu Mostarku dan pre nego što je kao brucoš trebala zakoračiti u novi svijet, potpuna je nepoznanica. Brojna pitanja su i dalje otvorena… Od toga gde se tačno i s kim zaputila kada je u nedjelju u podne zatvorila vrata svoga doma u Sjevernom Logoru, gdje je živjela s majkom Ninom, profesorkom i dekanom Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) u Mostaru.

Njeno tijelo nađeno je na mjestu koje je poprilično izolovano, Iznad mjesta zločina je vijadukt autoputa prema Bijači, a prekoputa, takođe, postoji put, ali on je neprohodan.

- Mjesto zločina djeluje savršeno. Na samoj je granici Zapadno-hercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog kantona. S puta, praktično, ne vidi, sve je u šiblju, i monstruozni ubica koji je uzeo život tom nevinom djetetu računao je da se za njegov zločin neće saznati. Ali ribar koji je tijelo našao skoro svaki dan je baš na tom mjestu. Stravičan je to prizor bio - ispričao nam je jedan mještanin.

lana

Foto:Avaz.ba

Na mjestu tragedije pronađene su samo slušalice Laninog mobilnog telefona.

Ipak, dosadašnja istraga nije dala značajnije pomake. Inspektori su definitivno, na osnovu snimaka video-nadzora izuzetih s brojnih objekata u Mostaru, Čapljini i Ljubuškom, došli do saznanja da je ova djevojka autobusom napustila svoj rodni grad.

lana1

Foto:Večernji list,M. Smajkić/Avaz/RAS Srbija

Kako saznaje Avaz, Bijedićeva je, na dan ubistva, u nedjelju, iz Mostara u Čapljinu otišla autobusom, koji s Autobusne stanice polazi u 11.15 časova. Pregledom snimaka utvrđeno je da je sama viđena na Autobusnoj stanici u Čapljini.

lana2

Foto:Facebook, Screenshot

Potom su je policijske kamere u Čapljini „snimile“ kako sama pješači gradom, nakon čega je uočena preko nadzora jedne benzinske pumpe u tom gradu.

Sve ukazuje na to da je, praktično, prepješačila više od šest kilometara do kružnog toka kod mesta Zvirovići, nedaleko od mjesta zločina gde je, prema priči jednog svedoka, viđena.

Zanimljivo, osim poziva prijateljici kojoj je, u stvari, rekla da se s njom ne može naći, umjesto, kako je to majci iznijela da će baš s njom na kafu, Lana nije uputila nijedan drugi poziv niti poruku.

Takođe, potvrđeno je Avazu da je početkom godine napisala svojevrsni testament na engleskom jeziku i, stoga, misterija u vezi njenog ubistva postaje sve veća.

Podsjećamo da su istražioci došli i do došli do informacija da je tokom leta često boravila na reci Trebižat, koja protiče kroz Čapljinu i Ljubuški, te da je na pojedinim Fejsbuk profilima “tagirana” na popularnom kupalištu Božjak. To kupalište nalazi se prekoputa mjesta zločina, skoro 150 metara niže. Saznaje se da je predmet vještačenja i njen laptop.

Ubijena Lana bila je rođaka je Džemala Bijedića, funkcionera iz Titovog vremena.

Novi.ba/Blic.rs

Ne propustite