CIJELI ŽIVOT POGREŠNO PRŽIMO JAJA: Ovaj trik će vam olakšati život, KAKO GA RANIJE NISMO ZNALI?!

Kuharica
CIJELI ŽIVOT POGREŠNO PRŽIMO JAJA: Ovaj trik će vam olakšati život, KAKO GA RANIJE NISMO ZNALI?!
.

Uobičajeno je da prije prženja jaja u tiganj sipate malo ulja ili putera

Međutim, kako bi jaja ispala savršena - neće vam biti potrebno ni jedno, ni drugo.

13117-eggs-1467283-960-720-f

Prije svega, u tiganj je potrebno da sipate gustu pavlaku za kuvanje.

Da, dobro ste pročitali!

Ono što je još zanimljivije jeste da jaja na oko počinjete da pravite u hladnom tiganju.

30922-fried-eggs-846367-960-720-iff

Kako se on postepeno zagrijava tako će se sastojci pavlake razdvajati u puter i mlijeko koje će pomoći bjelancetu da se polako isprži, ne izgori i karmelizuje.

Jaja sa pavlakom za kuhanje su potpuno drugačijeg i ljepšeg ukusa! Isprobajte ih već danas.

Novi.ba/Informer

Ne propustite