MOURINHO SE VRAĆA NA VELIKA VRATA Samo je korak od preuzimanja ovog kluba, ovdje ga ama baš nismo očekivali

Fudbal
MOURINHO SE VRAĆA NA VELIKA VRATA Samo je korak od preuzimanja ovog kluba, ovdje ga ama baš nismo očekivali
,

Jose Mourinho je u decembru prošle godine od Manchester Uniteda dobio otkaz (i 20-ak miliona funti otpremnine) i od tada je bez trenerskog angažmana.

Odlučio je Portugalac kako će uzeti neko vrijeme za sebe i svoju obitelj, da bi mu prije nekoliko mjeseci stigla primamljiva ponuda od Sky Sportsa. Postao je njihov stručni analitičar i za to dobio milionski iznos u funtama.

Ipak, trenerski posao je i dalje njegova prva opcija, ali, kako je sam objasnio, ne želi ići bilo gdje.

mourinho3

"Moram biti strpljiv i čekati pravu priliku, a ta prava prilika mora doći od kluba koji je barem na istoj razini na kojoj sam ja kao trener."

Tako je nedavno zborio Mourinho, nakon što je objelodanjeno kako su ga kontaktirali Benfica i kineski Guangzhou Evergrande.

Premda je kao gubitnik otišao iz tri posljednja kluba koja je trenirao (Real Madrid, Chelsea, Manchester United), Mourinho je i dalje magnet, prvenstveno zato jer sa sobom donosi karizmu i dašak glamura na što mnogi ne mogu računati.

mourinho2

A uskoro bi se, pišu engleski mediji, mogao vratiti u Premierligu i to u London.

Od trećeg povratka u Chelsea neće biti ništa, neće niti u Arsenal, dok su ostali londonski premierligaši (Crystal Palace, West Ham) ipak klubovi ispod njegove razine pa onda ostaje - Tottenham.

Spursi prolaze kroz jedno od najtežih razdoblja pod vodstvom Mauricija Pochettina, u prvenstvu su na razočaravajućem devetom mjestu, a nakon prošlosezonske bajke i dolaska u finale Lige prvaka, u novu sezonu najjačeg klupskog natjecanja svijeta krenuli su loše - remijem u Grčkoj protiv Olympiakosa, poslije kojeg je došao povijesni debakl, domaći 2:7 poraz od Bayerna.

mourinho

Pochettinov status u Tottenhamu je neupitan, klub želi da ostane trener, ali pitanje je koliko bi i on sam to htio, piše Gol.hr. Ovih dana Argentinac poziva na zbijanje redova, makar je i sam svjestan da je iz ove momčadi Tottenhama izvukao maksimum. U Premierligi je jednom završio drugoplasirani, dvaput je bio treći i teško da pokraj ovakvih Liverpoola i Manchester Cityja može nadmašiti te rezultate. Isto tako, s razbijenom vojskom (a Spursi upravo tako trenutno izgledaju) gotovo je nemoguće da se ponovno plasira u finale Lige prvaka.

Ukratko, sve je više onih koji na Otoku misle da će Pochettino uskoro otići iz sjevernog Londona, a tu bi onda mogao nastupiti Mourinho. U nekoliko navrata je već govorio kako je zovu Premierlige najteže odoljeti...

Ne propustite