UNITED DONIO NAJTEŽU MOGUĆU ODLUKU Gotovo je, Pogba napušta klub: U spektakularnoj razmjeni dobit će i odličnog Hrvata!

Fudbal
UNITED DONIO NAJTEŽU MOGUĆU ODLUKU Gotovo je, Pogba napušta klub: U spektakularnoj razmjeni dobit će i odličnog Hrvata!
,

Mario Mandžukić već duže vrijeme je na izlaznim vratima torinskog Juventusa, a Maurizio Sarri potpuno ga ignoriše.

Kao njegovo novo odredište spominje se povratak u Njemačku. Ekipa Bayerna zagriana je za njegov povratak uslijed nedostatka širine u napadu, jer će Lewandowski teško moći da “iznese” samo kompletnu sezonu. Bavarci su spremni da ga posude do kraja sezone.

bayernlewandowski

To bi bio odličan potez i spas karijere sjajnog Hrvata, koji se sasvim neočekivano našao na marginama u redovima sedmerostrukog uzastopnog prvaka Italije.

Novi Juventusov trener je hrvatskog napadača instalirao na klupu, nije ga prijavio ni za Ligu prvaka i dao mu jasnu poruku da na njega više ne računa. Mandžukić je pokušavao dogovoriti transfer na Bliski istok, ali je i to propalo pa će novi klub potražiti na zimu.

ronaldo-mandzo

Ipak, u prednosti u odnosu na Bayern je jedan drugi evropski velikan. Engleski tabloidi tvrde da bi Mandžo karijeru mogao nastaviti u Manchester Unitedu koji je odradio očajan ljetni prijelazni rok i hronično mu nedostaje napadač. Ole Gunnar Solskjaer nije dobio zamjene za Alexisa Sancheza i Romelua Lukakua, koji su otišli u Inter, pa je United ostao samo s Marcusom Rashfordom, Anthonyjem Martialom i Masonom Greenwoodom kao jedinim napadačkim opcijama. Prva dvojica su stalno ozlijeđeni, a 17-godišnjem Greenwoodu je ovo prva seniorska sezona.

Tuttosport sada javlja da će Juventus iskoristiti interes Solskjaera za 33-godišnjeg Mandžukića i zahvaljujući tome, dogovoriti razmjenu s engleskim klubom. Uz svjetskog viceprvaka na Old Trafford bi uz novčanu doplatu trebao i Emre Can, a Juventus bi dobio Paula Pogbu.

pogba

Francuski veznjak već je neko vrijeme nezadovoljan u Manchester Unitedu jer se ne bori za trofeje i ne igra Ligu prvaka. U Juventusu je već bio, Talijani su ga upravo iz Uniteda doveli bez odštete, a zatim 2016. godine prodali za tada rekordnih 110 miliona eura. S obzirom da je najbolje partije u karijeri pružao upravo u dresu Bianconera, nema dvojbe kako ne bi imao ništa protiv povratka u staro jato. 

Ne propustite