APSOLUTNO NEOČEKIVAN RASPLET NA POMOLU Pep otkrio da napušta City, razlog je samo OVO!

Fudbal
APSOLUTNO NEOČEKIVAN RASPLET NA POMOLU Pep otkrio da napušta City, razlog je samo OVO!
.

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola u svojoj novoj knjizi  ''Pepeov grad: Stvaranje super tima'' istakao je razlog zbog kojeg bi napustio engleski klub.

Dva poraza i jedan remi u osam kola nije loš učinak, ali kada ekipa kao što je City zaostaje već osam bodova za Liverpoolom to nikako nije dobro.

Pojedini mediji u Britaniji počeli su već da se bave šta bi bilo kad bi bilo, tačnije da li će se tim raspasti ako ne osvoje ni prvenstvo ni Ligu šampiona.

pep-guardiola-manchester-city-12vmzolsb76or1ra3kldatpd0j

Upravo o razlozima zbog koje bi napustio Građane i o svom odnosu s vlasnikom, Guardiola je pisao u pomenutoj knjizi.

- Vlasnik kluba zna da bih otišao ako stvari izmaknu kontroli i počnu ići neplaniranim putem - napisao je bivši strateg Barcelone i Bayerna u knjizi, a prenosi "The Sun".

Isti list takođe navodi da bi u slučaju prodaje pojedinih igrača Pep napustio klub jer bi mu se urušio tim, vizija i planovi.

guardiola-gabrieljesus-city

- Daću sve od sebe da to izbjegnem i uloži ću sve napore kako bih stalno napredovao - ističe španski stručnjak.

Knjiga je objavljena 24. oktobra, a Guardiola je ispratio cijeli proces stvaranja njegovog novog djela.

U knjizi se takođe navodi da će ove godine uvesti ''policijski ča'' tijekom Božića jer su se pojedini igrači prošle godine zadržavali do ranih jutarnjih sati van svojih stanova i to pred samu utakmicu s Crystal Palaceom koju su Građani izgubili 2:3.

pep-guardiola1

Sigurno da nema tima koji ne bi poželio ovakovg stručnjaka, pa će biti zanimljivo da li će zaista Španac i napustiti "Etihad" uskoro...

(Sport.ba)

Ne propustite