Ustaje svako jutros u 4.30, kuha, ima četvoro djece, redovno trenira i ide na posao: Zar ovakva žena postoji?!

Praktična žena
Ustaje svako jutros u 4.30, kuha, ima četvoro djece, redovno trenira i ide na posao: Zar ovakva žena postoji?!
,

Pošto ima mnogo članova porodice, guru fitnesa Sofi Gvidoljin odlučila je da se izbori za sebe i svoje vrijeme tako što je - postala ranoranilac. Svaki dan ona započinje u 4.30. Ovo je satnica koje se pridržava ne bi li uspjela da završi sve obaveze.

Ustaje rano da bi mala vremena za sebe, jede ovsenu kašu koja je prenoćila, a onda u miru i tišini vježba. 

“Ne volim jutarnju galamu i buku i taj ritual u tišini mi je zaista potreban da bih bila svoja tokom dana. Dok nisam imala djecu nisam bila ranoranilac, ali sam to promijenila kod sebe”, kaže četvorostruka mama, koja sa suprugom Nejtanom ima porodični biznis, njih dvoje su osnovali teretanu.

sofi-gvidolin

Tri dana nedjeljno bebe su u vrtiću, imaju dadilju koja starije dječake vodi u školu. Druga dva radna dana taj posao obavljaju ona i njen suprug. 

"Do pola četiri svakog dana smo kod kuće i tada je vrijeme za ručak. Uvijek imamo sveže kuhano jelo. Posljednji put djeca jedu oko pet po podne i vrlo brzo potom spremamo se za spavanje. Oko pola osam oni su istuširani i u krevetu. Tada suprug i ja imamo vrijeme za sebe, razgovaramo o poslu najčešće", priča ova superžena. 

Do sedam sati ona je već pripremila i doručak za svoja dva dječaka i dvije djevojčice i svježe istuširana ih hrani.

Ne propustite