Evo kako da smanjite apetit: Ako ŽELITE SMRŠATI ovo će za vas biti OTKRIĆE KOJE GARANTUJE USPJEH

Praktična žena
Evo kako da smanjite apetit: Ako ŽELITE SMRŠATI ovo će za vas biti OTKRIĆE KOJE GARANTUJE USPJEH
.

U novom istraživanju manjeg obima, koje je obuhvatilo 16 zdravih muškaraca, dok su žene izostavljene zbog uticaja menstrualnog ciklusa na metabolizam i apetit, mjeren je nivo hormona grelina.

 
Sat vremena nakon neke fizičke aktivnosti, vjerovatno se osjećate energičnim i punim elana. Međutim, već dva sata kasnije, spremni ste da pojedete sve što pronađete u frižideru i onda se brinete kako će to pustošenje uticati na vaš proces mršavljenja.

dijetaaa
 
U tome nema ničeg čudnog, jer vježbanje ne stimuliše apetit uvijek i kod svakoga na isti način.
 
U novom istraživanju manjeg obima, koje je obuhvatilo 16 zdravih muškaraca, dok su žene izostavljene zbog uticaja menstrualnog ciklusa na metabolizam i apetit, mjeren je nivo hormona grelina poslije nekoliko različitih fizičkih aktivnosti. Takođe, ispitanici su imali zadatak i da sami ocjene svoj osjećaj gladi.
 
Ispostavilo se da intenzivnije i duže vježbe zapravo suzbijaju lučenje grelina, pa su oni koji su ih praktikovali slabije osjećali glad od onih koji su vježbali slabim ili umjerenim intenzitetom tokom kraćeg perioda vremena.

vjezbe
 
Profesor Dejvid Stensel Fakulteta za sport i zdravlje Univerziteta Louborou, jedan od autora studije, kaže da ranija istraživanja nisu pokazala da ljudi jedu više hrane poslije vježbanja nego što je uobičajeno za njih.
 

vjezba1
Međutim, ako želite da smršate, nema sumnje da vam je vježbanje potrebno. Ipak, da biste spriječili prejedanje poslije treninga, trudite se da zadržite intenzitet vježbanja na oko 75 odsto vaših maksimalnih otkucaja srca.
 

vjezba4
Čak i kratke i eksplozivne vježbe, poput 30 sekundi sprinta, suzbijaju apetit i lučenje grelina. Taj efekat traje i do dva sata poslije vježbanja, ali varira od osobe do osobe.

Ne propustite