DANAS RUSIJA SLAVI: Predsjedniku Putinu je rođendan,a TEK KAD VIDITE KAKAV JE POKLON DOBIO! Ovim se niko ne može pohvaliti

Vijesti
DANAS RUSIJA SLAVI: Predsjedniku Putinu je rođendan,a TEK KAD VIDITE KAKAV JE POKLON DOBIO! Ovim se niko ne može pohvaliti
.

Ruski predsjednik danas slavi 67 rođendan.  
Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin danas slavi 67. rođendan, a tim povodom iskoristio je priliku da vrijeme posveti prijateljima i omiljenim aktivnostima. Tako je Putin i ove godine posetio sibirsku tajgu, gde je sa još dvojicom političara skupljao pečurke i peo se na planine.

putin

Putin, inače, na ovaj dan otkazuje sve državničke obaveze i sastanke, a u potpunosti se posvećuje porodici i prijateljima.

Obožava da obiđe neke krajeve koje rijetko kada iko posećuje, a pažnju posvećuje aktivnostima koje najviše voli.

Donosimo vam najzanimljivije trenutke o tome kako je Vladimir Putin poslednjih godina proslavljao svoje rođendane, šta se događalo u čast predsjednikovog rođendana i kakve je pokolone dobijao.

Putin je 63. rođendan proslavio igrajući hokej na ledu u egzibicionom meču u Sočiju sa veteranima, nekadašnjim asovima ovog sporta.

Predsjednik Rusije postigao je sedam golova na tom meču, a njegov tim je slavio rezultatom 15:10.

U protivničkom tim bili su ministar odbrane Sergej Šojgu, kao i Putinovi bliski prijatelji Genadi Timčenko i Arkadij Rotenberg.

Osim pobjedničkog pehara, Putin je dobio i medalju za svoj doprinos hokeju u Rusiji.

Ruski predsjednik Vladimir Putin proslavio je 62. rođendan u sibirskoj džungli, na više od 300 kilometara od najbližeg grada.

- Na 300-400 kilometara (185-250 milja) od najbližeg naseljenog područja - rekao je njegov sekretar zaadužen za odnos sa medijima.

Putin je ljubitelj divljine, gdje voli da se bavi lovom, ribolovom, jahanjem konja i ostalim aktivnostima.

vladimir-putin-ls

U njegovu čast, hiljade ljudi u Groznom, glavnom gradu Čečenije, napravilo je rusku zastavu dugu 650 metara prikazavši je duž centralnih ulica 2014. godine.

Zastavu su napravili svojim tijelima, tako što su bili obučeni u crveno, bijelo i plavo, boje koje asociraju na rusku trobojku. Mnogi od njih su preko glave držali portrete omiljenog ruskog predsjednika.


Iste godine, internet stranice ruskih vjesti objavile su fotografije sa jednodnevne izložbe u Moskvi pod nazivom "12 radnih mjesta Vladimira Putina", na kojoj je Putin predstavljen kao Herkules - koji se bori protiv zapadnih sila prerušenih u zmije i čudovišta.

Predsednik Turkmenistana Gurbangulu Berdimuhamedov poklonio je ruskom predsjedniku vladimiru Putinu štene vrhunske rase za 65. rođendan. Poklon mu je uručen sa zakašnjenjem, kada je turkmenistanski predsjednik 11. oktobra bio u zvaničnoj poseti Rusiji u gradu Sočiju.

U pitanju je srednjoazijski ovčar poznat kao Alabaj, višenamenski radni pas. Može se koristiti kao u svrhe čuvanja stoke, borbe pasa, kao i čuvanja lične imovine i vojnih prostora.

Putin je rado prihvatio štene i nazvao ga Verni, što na ruskom znači "verno, odano".

 

putinn
Vrlo rjietko Kremlj saopštava kakve poklone za rođendan dobija Putin, ali od izvora bliskih ruskom predsjedniku, mediji su saznali da je reč o rijetkim predmetima, dragocjenostima, živim bićima, odnosno životinjama koje Putin obožava.

Među rođendanskim poklonima koje Putin do sada dobijao od šefova država su rijetka književna izdanja, kopija Monomahove kape, tigar, pa čak i krokodil.

U čast ruskog lidera, predsjednik Indonezije mu je jednom prilikom uz gitaru otpjevao rođendansku pjesmu, a kolege iz Japana i Kine su mu poklonili japansko piće sake i tortu.

putin

U kolekciji poklona se nalaze i kopija kape Monomaha, koju su napravili ruski juveliri i karta federalnih okruga napravljena od uralskog poludragog kamena jaspisa.

Interesantan je i poklon predsjednika Moldavije od kojeg je Putin, naime, dobio živog krokodila sa posvetom: "Krokodil - jedina životinja koja ne ide unazad".
Izvor: srbijadans.rs

Ne propustite