Dodik: Moja politička grupacija niti jednom nije uvjetovala formiranje vlasti

Vijesti
Dodik: Moja politička grupacija niti jednom nije uvjetovala formiranje vlasti
.

Srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je u Mostaru kako on, kao ni njegova politička grupacija, ni u jednom trenutku ničim nisu uvjetovali formiranje vlasti.

- Bili smo spremni to učiniti odmah zbog dobrih kretanja prema Europskoj uniji, a to je naravno izgubljeno zbog izgubljenog tajminga koji je kao i u životu, važan i u politici - kazao je Dodik.

Dodao je kako najave predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića da bi se vlast mogla formirati do kraja mjeseca nisu ostvarive.

- Zamislite kakva je to ozbiljnost kad Izetbegović na jučerašnjem sastanku kaže kako vjeruje da će se odnosi normalizirati, a ima samo jedan zahtjev, a to je da Hrvati odustanu od promjene Izbornog zakona, što je zapravo jedina stvar koju Hrvati traže - kazao je Dodik.

Naveo je također kako je Demokratski narodni savez (DNS) i dalje u koaliciji koju u Republici Srpskoj predvodi SNSD.

- DNS je rekao kako će oni u ovom trenutku zamrznuti svoje koaliranje i da se ništa neće događati dok ne obavimo razgovore, koje ćemo naravno obaviti i vidjet gdje je problem i sve ono što je racionalno, apsolutno ćemo uvažiti. Isto tako, čuo sam kako je DNS nezadovoljan brzinom postavljanja njihovih ljudi, ali sve moramo uraditi u skladu sa zakonom - kazao je Dodik.

Ne propustite