HAOS U NJUJORKU, POLICIJA ČUVALA MALAGURSKOG OD RAZULARENIH ALBANSKIH DEMONSTRANATA: Vikali UČK, a on im pokazao TRI PRSTA I poručio OVO! (VIDEO)

Svijet
HAOS U NJUJORKU, POLICIJA ČUVALA MALAGURSKOG OD RAZULARENIH ALBANSKIH DEMONSTRANATA: Vikali UČK, a on im pokazao TRI PRSTA I poručio OVO! (VIDEO)
,

Albanska dijaspora u Njujorku organizovala je proteste na premijeri filma „Težina lanaca 3“. Demonstranti su uzvikivali „UČK“, a tokom protesta jedan demonstrant je uhapšen.

Reditelj filma „Težina lanaca 3“ Boris Malagurski poručio je demonstrantima da istina izlazi na vidjelo i da ne mogu više je gušiti.

„Premijeru sam posvetio njujorškoj policiji, koja mi je obezbijedila pratnju do bioskopa i čuvala publiku koja je ulazila da gleda film“, rekao je Malagurski, prenosi Sputnjik.

Prethodno je grupa „Albanski koreni“ preko Facebooka pozvala na protest povodom premijere filma Borisa Malagurskog „Težina lanaca 3“ u Njujorku.

Svjetska premijera ovog dokumentarnog filma održana je u Čikagu 28. septembra. Projekcija je ispraćena burnim aplauzom pune dvorane.

Treći dio trilogije srpsko-kanadskog filmskog režisera Borisa Malagurskog u 120 minuta objašnjava kako vojno-industrijski kompleks, moćne korporacije i političke interesne grupacije ugrožavaju naše zdravlje i goli opstanak, fokusirajući se na primjer Srbije i drugih država širom svijeta, poput Italije i Bolivije.

Kroz analizu NATO bombardovanja Srbije osiromašenim uranijumom, što je dovelo do porasta u broju malignih oboljenja kod građana i do ekološke katastrofe, film objašnjava kako je ovaj prostor postao eksperimentalna laboratorija velikih sila.

Ne propustite